ROMÂNIA, gazda Forumului 16 plus 1

România va conecta pentru 3 zile Europa de Asia. 16 ţări europene şi China se vor întâlni în cadrul Centrului pentru Dialog şi Cooperare pe Proiecte Energetice de la Bucureşti în încercarea de a atrage cât mai mulţi bani din fondul de 10 miliarde puse în joc de China pentru proiectele prezentate la Forumul 16+1.

RomaniaTV.net
06 nov. 2017, 13:54
ROMÂNIA, gazda Forumului 16 plus 1

16 miniştri europeni ai energiei şi cei din China se vor reuni la Bucureşti într-un grup de lucru, în interiorul formatului 16+1. România a ales să coordoneze Centrul pentru Dialog şi Cooperare pe Proiecte Energetice în interiorul acestui format, iar anul acesta va fi gazda primului eveniment la care se vor dezbate priorităţile şi perspectivele de colaborare dintre China şi Europa Centrală şi de Sud Est.

Guvernul României a desemnat Centrul Român al Energiei să coordoneze şi să organizeze Forumul de la Bucureşti, sub patronajul Ministerului Energiei şi al Ministerului Afacerilor Externe. Oficialii români speră ca proiectele noastre să absoarbă cât mai mult din Fondul de Investiţii în valoare de 10 miliarde de euro aruncat în joc de China.

Evenimentul va avea loc între 8 şi 10 noiembrie la Bucureşti şi reprezintă o ocazie unică de promovare şi colaborare comercială pentru companiile energetice româneşti prezente la eveniment.