România, îmbrăcată de sărbătoare. Vezi cât a costat împodobirea oraşelor VIDEO

România s-a echipat complet de sărbătoare. Oraşele din ţară au prins culoare, iar edilii se laudă cu fel de fel de instalaţii luminoase şi ornamente în care au investit sume foarte mari de bani.

RomaniaTV.net
20 dec. 2011, 07:55
România, îmbrăcată de sărbătoare. Vezi cât a costat împodobirea oraşelor VIDEO

Braşovul are şi anul acesta strălucirea specifică sărbătorilor de iarnă. Straiele de sărbătoare ale oraşului au costat municipalitatea 150.000 de lei. Doar bradul are 30.000 de beculeţe, 150 de ornamente şi 2 kilometri de beteală.

La Ploieşti, şefii din primărie au vrut să creeze un tărâm de poveste şi au cheltuit 2 mil ioane de lei pentru instalaţiile de Crăciun. 10 kilometri de ghirlande luminoase şi sute de ornamente îmbracă oraşul, dar preferatele ploieştenilor sunt figurinele 3D.

La Iaşi, însă, cheltuielile cu ornarea oraşului au fost reduse la jumătate pentru economie. Astfel, în unele zone doar instalaţiile de la balcoanele ieşenilor dau de veste că vin sărbătorile de iarnă.

La Oradea, în schimb, primăria nu a scos niciun ban de la buget pentru ornamentele de iarnă. Totuşi, oraşul este îmbrăcat de sărbătoare, ornamentele fiind asigurate gratuit de o firmă.