FINALA EUROVISION. Cezar, „un Dracula renăscut”. România intră în concurs cu numărul 14

Cezar Ouatu va reprezenta România în marea finală a concursului Eurovision, care va avea loc sâmbătă, la Malmo, Suedia, şi va intra în competiţie cu piesa "It's my life" de pe poziţia a 14-a, potrivit tragerii la sorţi.

RomaniaTV.net
18 mai 2013, 11:15
FINALA EUROVISION. Cezar, „un Dracula renăscut”. România intră în concurs cu numărul 14

Cezar Ouatu, calificat în finala Eurovision, va intra în competiţie, sâmbătă, cu numărul 14, potrivit tragerii la sorţi efectuate de organizatori.

Pe prima poziţie va intra Franţa, urmată de Lituania, Moldova, Finlanda, Spania, Belgia, Estonia, Belarus, Malta, Rusia, Germania, Armenia, Olanda, România, Marea Britanie, Suedia, Ungaria, Danemarca, Islanda, Azerbaidjan, Grecia, Ucraina, Italia, Norvegia, Georgia şi Irlanda.

Cezar, reprezentantul României la Eurovision 2013, s-a calificat în finala concursului cu piesa”It’s my life”, după ce joi seara a evoluat în cea de a doua semifinală a competiţiei muzicale din Suedia. România a fost a patra ţară care a fost anunţată finalistă, însă ordinea ţărilor calificate a fost aleatorie.

Într-o prezentare a finalei Eurovision de sâmbătă seară, AP îl prezintă pe Cezar Ouatu drept un „Dracula renăscut cu un beat techno şi efecte pirotehnice”. Cezar Ouatu, un contratenor faimos pentru producţiile sale de operă, va îmbina elemente pop şi de operă în piesa „It’s My Life”, scrie Associated Press într-o trecere în revistă a interpretărilor notabile de anul acesta. Rezultatul: un bărbat cu o voce puternică într-un spectacol bizar, notează AP.

Sursa citată face o analiză dură a concursului din Suedia, despre care notează că iese în evidenţă cu fuste ţipătoare, bronzuri false, blană şi pene: „Din nou, ca în fiecare an, concursul a produs un amestec de cântece pop, balade sumbre, cimpoaie, acordeoane şi producţii muzicale kitsch”.

CITEŞTE ŞI: ROMÂNIA, ÎN FINALA EUROVISION 2013. Cezar Ouatu, asemănat cu DRACULA. Vezi VIDEO

În marea finală de sâmbătă seara s-au calificat, din cele două semifinale, 20 de piese, desemnate pe baza votului juriului şi a publicului, care au contribuit fiecare la decizie cu 50%.

Cele mai bune performanţe ale României în competiţia Eurovision au fost de două ori locul al treilea, obţinut în 2010 de Paula Seling şi Ovi cu piesa „Playing with fire” şi în 2005 de Luminiţa Anghel şi Sistem cu „Let Me Try”, şi o dată locul al patrulea, în 2006, prin Mihai Trăistariu cu „Tornero”.

Trupa Mandinga a reprezentat România anul trecut în finala competiţiei şi s-a clasat pe locul al 12-lea, cu melodia „Zaleilah”.