România, în prima linie a unui război cu arme nucleare. Rusia anunţă ca va riposta la ameninţările NATO

Generalul Valeri Gherasimov, oficialul rus cu cel mai înalt grad militar, vine cu declarații șocante. Acesta susține că Rusia este amenințată cu un atac de către forțele NATO și că la aceste acțiuni nu va rămâne spectator ci va riposta.

RomaniaTV.net
22 mai 2017, 11:31
România, în prima linie a unui război cu arme nucleare. Rusia anunţă ca va riposta la ameninţările NATO

Conform agenției oficiale ruse TASS, generalul a declarat la o conferință privind securitatea internațională desfășurată la Moscova că Alianța “acumulează armament ofensiv și crește capacitatea aerodromurilor și porturilor sale în regiunile din vecinătatea Rusiei”.

Pentru a își întări afirmațiile, șeful Statului Major rus aduce ca dovezi desfășurarea de forțe suplimentare și instalarea de comandamante în România, Bulgaria, Polonia și țările baltice, dar și intensificarea misiunilor de recunoaștere și dublarea numărului de exercițiii militare în Europa de Est.

“Implementarea planurilor de extindere a Alianței afectează balanța de forțe în regiune și crește riscul de incidente militare. Toate acțiunile NATO sunt destructive și au un caracter provocator”, a declarat generalul rus.

Generalul rus a mai susținut că piloți din țări NATO care nu dețin arme nucleare sunt antrenați pentru a le folosi ceea ce încalcă prevederile tratatelor internaționale.

“Rusia va lua măsurile necesare pentru a riposta și a opri expansiunea NATO”, a amenințat Valeri Gherasimov.

În trecut, Gherasimov avertizase că „puterile non-nucleare care vor găzdui elemente antirachetă au devenit obiective prioritare ale reacției militare a Rusiei” – referindu-se la România, după instalarea scutului de la Deveselu.