România, în rândul statelor europene cu cele mai scăzute rate ale inflaţiei

Publicat: Joi, 16 Iulie 2015 14:40 // Actualizat: Joi, 16 Iulie 2015 14:40 // Sursa: romaniatv.net

Rata anuală a inflației în zona euro a scăzut la 0,2% în iunie, de la 0,3% luna precedentă, iar în Uniunea Europeană a scăzut la 0,1%, de la 0,3% în mai, arată datele publicate joi de Oficiul European de Statistică, Eurostat.

Cipru, Grecia, România și Slovenia sunt statele cu cele mai scăzute rate anuale ale inflației din UE , în iunie. Rata anuală a inflației în zona euro a scăzut la 0,2% în iunie, de la 0,3% luna precedentă, iar în Uniunea Europeană a scăzut la 0,1%, de la 0,3% în mai, arată datele publicate joi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În iunie, țările cu cea mai ridicată rată anuală a inflației au fost Malta (1,1%), Austria (1%), Belgia și Cehia (ambele cu 0,9%). În schimb, opt state membre UE au înregistrat în luna mai rate anuale negative ale inflației, în frunte cu Cipru (minus 2,1%), Grecia (minus 1,1%), România și Slovenia (ambele cu minus 0,9%).

Comparativ cu mai 2015, inflația a scăzut în 13 state membre în două state membre (printre care se numără și România), a crescut în opt țări membre și a rămas stabilă în șapte, potrivit Agerpres.

În martie, Banca Centrală Europeană a demarat mult-așteptatul program de relaxare cantitativă, în valoare de 1.100 de miliarde de euro, menit să redreseze economia zonei euro și să evite riscul unei spirale deflaționiste. Președintele BCE, Mario Draghi, a anunțat achiziții lunare combinate de obligațiuni suverane ale statelor din zona euro și bonduri corporatiste de până la 60 de miliarde de euro, din martie 2015 până în septembrie 2016.

Conform estimărilor BCE, rata inflației se va situa anul acesta la 0,7% și la 1,3% anul viitor — mult sub ținta de 2% avută în vedere de instituție. Și aceste proiecții ar putea fi revizuite în scădere, deoarece nu reflectă pe deplin recentele scăderi ale prețului la țiței.

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
16 iul 19:37
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
UN TRATAMENT BUN MEDICAMENTOS FIZIC SAU PSIHOLOGIC AR TREBUI SA TINA CONT SI DE NIVELUL ENERGETIC AL OMULUI-ASA SCRIU MULTE TRATATE, ALTFEL II LEGUMIZEAZA DEGEABA.
16 iul 19:31
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
DACA NE-AR FI INDEPLINIT SI DOMNUL PONTA DORINTELE CUM FAC ALTII, AR FI OAMENI VINETI PE STRADA SI NU MAJORITATEA ROZ-DESI PSD-UL FUNCTIONEAZA. IN SPITALE PSIHIATRICE NU EXISTA SI OAMENI NEVINOVATI,TOTI SUNT PERICOLE PUBLICE SI DEMENTA INTRUCHIPATA?
16 iul 15:13
...a scăzut la 0,1%, de la 0,3% în mai, arată datele publicate joi de Oficiul European de Statistică, Eurostat. Citește mai departe…

...
16 iul 14:57
Votează email 0 email
...0,3% în mai, arată datele publicate joi de Oficiul European de Statistică, Eurostat. Citește mai departe… Mai mult: romania tv ...
16 iul 14:52
...media="screen">
var td_blocks = []; //here we store all the items for the current page

//td_block class - each ajax block uses a object of this class for...
1
EUR
4.8583
RON
22 Sep
noapte 13 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H