România, în topul celor mai frumoase destinaţii de vacanţă pentru 2022. Ce loc recomandă National Geographic

România, în topul celor mai frumoase destinaţii de vacanţă pentru 2022. Revista americană National Geographic, publicată lunar începând din 1888, a întocmit clasamentul destinaţiilor care nu ar trebui să lipsească în anul 2022, notează CNN.

22 nov. 2021, 11:32
România, în topul celor mai frumoase destinaţii de vacanţă pentru 2022. Ce loc recomandă National Geographic
România, în topul celor mai frumoase destinaţii de vacanţă

România, în topul celor mai frumoase destinaţii de vacanţă pentru 2022. Pentru călătoriile de familie, alegerile National Geographic includ, în frunte listei, o croazieră pe Dunăre, care trece prin România, unde se află Delta Dunării, de o frumusețe inegalabilă.

Citeşte şi: VOUCHERE DE VACANŢĂ 2021. Lovitură pentru milioane de bugetari pe final de an

România, în topul celor mai frumoase destinaţii de vacanţă pentru 2022

Top 5 destinații de familie: Croazieră pe Dunăre Lycia, Turcia Granada, Spania Insula Bonaire Eastern Shore, Maryland, SUA.

Granada, o altă destinație din top, capitala provinciei andaluze cu același nume, se află la poalele muntelui Sierra Nevada. Ocolită de furtunile tropicale și uragane, insula Bonaire, din Marea Caraibilor, care aparține de Țările de Jos, este un adevarat paradis, o destinație nealterată de turismul de masă. Insula este inconjurată de recife de corali. Împreună cu Aruba şi Curaçao, e cunoscută ca una dintre insulele ABC. Snorkelingul şi scufundările sunt deosebit de apreciate aici: vizibilitatea subacvatică poate depăşi 30 de metri.

În multe feluri, pandemia a oferit turiștilor din întreaga lume un moment pentru a reflecta și a regândi modul în care explorăm lumea.

Prin lista de anul viitor, Nat Geo aruncă o privire asupra a ceea ce este diferit și inspirational, de la noua pistă de biciclete de pe râul Sena, din Franța, până la noul parc național Chimanimani, din Mozambic, care semnalează angajamentul țării pentru mediu”, spune George Stone, editor executiv National Geographic Travel, potrivit CNN.

Top destinaţii turistice preferate de români pentru Revelion

Românii au început deja să se gândească unde îşi vor petrece Revelionul, astfel că mulţi şi-au făcut deja rezervări pentru noaptea dintre ani. În topul destinaţiilor exotice preferate de români se află Egiptul şi Mexicul, iar în cel al destinaţiilor interne – Poiana Braşov şi Sibiul.

Potrivit consultanţilor touroperatorului DAL Travel, citaţi de Mediafax, cele mai solicitate destinaţii exotice pentru Revelion sunt Egipt, Mexic, Peru, Panama, Costa Rica, Ecuador & Galapagos, Africa de Sud, Sri Lanka, Maroc şi Tunisia.

În ceea ce priveşte destinaţiile mai apropiate, românii şi-au făcut rezervări în Turcia, Portugalia, Albania, Georgia şi Germania (în special Berlin). (Citeşte AICI mai multe detalii)