Top destinaţii turistice preferate de români pentru Revelion. Cele mai accesibile vs cele mai scumpe oferte

Românii au început deja să se gândească unde îşi vor petrece Revelionul, astfel că mulţi şi-au făcut deja rezervări pentru noaptea dintre ani. În topul destinaţiilor exotice preferate de români se află Egiptul şi Mexicul, iar în cel al destinaţiilor interne - Poiana Braşov şi Sibiul.

11 oct. 2021, 13:30
Top destinaţii turistice preferate de români pentru Revelion. Cele mai accesibile vs cele mai scumpe oferte

Destinaţii preferate de români pentru Revelion. Pentru că foarte mulţi dintre români sunt vaccinaţi şi nu se mai confruntă cu problema restricţiilor nici în ţară, nici peste hotare, au început deja să-şi facă rezervări pentru perioada sărbătorilor de iarnă.

Top destinaţii turistice preferate de români pentru Revelion

Potrivit consultanţilor touroperatorului DAL Travel, citaţi de Mediafax, cele mai solicitate destinaţii exotice pentru Revelion sunt Egipt, Mexic, Peru, Panama, Costa Rica, Ecuador & Galapagos, Africa de Sud, Sri Lanka, Maroc şi Tunisia.

În ceea ce priveşte destinaţiile mai apropiate, românii şi-au făcut rezervări în Turcia, Portugalia, Albania, Georgia şi Germania (în special Berlin).

Cei care preferă să-şi petreacă noaptea dintre ani pe meleagurile natale au optat pentru Poiana Braşov, Valea Prahovei, Sibiu, Maramureş, Bucovina şi Păltiniş.

Citeste si VOUCHERE DE VACANŢĂ 2021. Lovitură pentru milioane de bugetari pe final de an

Turiştii români preferă să petreacă perioada Crăciunului în familie, dar dacă totuşi vor să călătorească optează pentru locuri din România, în pensiuni care oferă mâncăruri tradiţionale şi unde se pot bucura de tradiţiile locale. Însă de Revelion, aceştia preferă destinaţii exotice, calde, îndepărtate. (…) Se observă o creştere considerabilă a rezervărilor faţă de perioada similară a anului precedent”, precizează Daniela Nedelcu, directorul general al touroperatorului, potrivit Mediafax.

Românii caută, de sărbători, în general destinaţii calde, cu acces la mare sau la ocean. Pe plan intern, turiştii se orientează către unităţi de cazare de 4 şi 5 stele, situate în natură, în zone montane sau în zone de turism rural.

Cele mai accesibile vs cele mai scumpe oferte pentru Revelion

Printre cele mai accesibile oferte de Revelion se numără, ca tarif pentru o persoană, cu cazare şi transport inclus, cele în Paris (540 euro), Turcia – Cappadocia (680 euro), Liban (940 euro), Albania (980 euro), Georgia (1180 euro), Tunisia (1290 euro) dar şi Thailanda – Phuket (1440 euro).

Românii care îşi permit să investească sume mari în vacanţa de sărbători pot opta pentru Tanzania şi Zanzibar (2990 euro) care includ însă şi safari, o croazieră de Crăciun şi Revelion în Marea Caraibilor (2910 euro) dar şi un program în Panama şi Costa Rica (2895 euro).

Citeste si Țara în care ai dreptul la concediu medical dacă ești mahmur. Magistraţii au decis că mahmureala este o boală care „perturbă starea normală a organismului”