România începe testarea în masă pentru COVID-19. Anunţul făcut de Adrian Streinu Cercel şi Grupul de Comunicare Strategică

Medicul Adrian Streinu Cercel anunță că în România începe testarea în masă pentru depistarea cazurilor de coronavirus. Afirmaţia sa este confirmată de Grupul de Comunicare Strategică.

20 mart. 2020, 15:24
România începe testarea în masă pentru COVID-19. Anunţul făcut de Adrian Streinu Cercel şi Grupul de Comunicare Strategică

Testarea s-a făcut în funcție de contacte. De aici înainte lucrurile se vor schimba. Testarea va trebui să se extindă în masă în funcție de gavitatea cazurilor. Următoarele zece zile ne vor oferi tabloul despre cum să se facă testarea. Nu vom mai merge doar pe testare la contați„, a declarat Adrian Sterinu Cercel.

Vestea a fost întărită de Grupul de Comunicare Strategică, în comunicatul de vineri, când a explicat creşterea numărului de teste făcute comunicat vineri, faţă de cel de joi, prin schimbarea metodologiei de raportare, raportarea actualizată din teritoriu şi creşterea efectivă a numărului de teste realizate. 

Citeşte şi Andreea Moldovan, medic specialist în boli infecţioase: „Coronavirusul poate fi adus în casă pe talpa pantofului”

Astfel, este vorba despre schimbarea metodologiei de raportare în sensul menţionării numărului total de teste realizate, chiar dacă anumite persoane au realizat mai mult de un singur test pentru noul coronavirus (COVID-19), raportarea actualizată a numărului de teste realizate în ultimele zile în teritoriu, având în vedere volumul de muncă la nivelul personalului de specialitate, şi creşterea numărului de teste realizate la nivelul centrelor care beneficiază de aparatura necesară.

Reiterăm faptul că autorităţile au în vedere creşterea capacităţii de testare pentru noul coronavirus (COVID-19), prin instruirea personalului necesar şi achiziţionarea de noi aparate Real Time PCR„, a arătat Grupul de Comunicare Strategică.