Andreea Moldovan, medic specialist în boli infecţioase: „Coronavirusul poate fi adus în casă pe talpa pantofului”

Andreea Moldovan, medic specialist în epidemiologie și boli infecțioase, susține că noul coronavirus poate fi adus în locuințele noastre și pe talpa pantofului.

RomaniaTV.net
20 mart. 2020, 08:25

Andreea Moldovan, directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov, ne recomandă să ne protejăm cât mai bine atunci când vine vorba de boli infecțioase, implicit și de COVID-19.

 

Întrebată dacă virusul poate fi adus în casă pe talpa pantofului, medicul a răspuns: ”Da, putem să aducem și pe talpa pantofului în casă, doar că noi știm deja foarte bine că atunci când ajungem acasă ne descălțăm, după care mergem și ne spălăm pe mâini.

Nu are un impact foarte mare dacă este pe talpa pantofului pentru că noi niciodată nu vom pune mâna pe jos, să ștergem parchetul cu mâna, după care să mâncăm cu mâna murdară. Acest lucru deja îl știm cu toții. Igiena mâinilor este foarte importantă în prevenția bolilor infecțioase, inclusiv a infecției cu COVID-19”, a afirmat medicul Andreea Moldovan, medic specialist Epidemiologie/Boli Infecțioase și directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov, pentru EM360.

Adrian Streinu-Cercel: Să stăm în casă 10 săptămâni

Medicul Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului de Boli Infecționase „Matei Balș” a declarat că unul dintre scenariile luate în calcul este acela că în următorul an de zile 80% din populația de 19 milioane de locuitori a României ar trebui să facă infecția cu coronavirus.

Adrian Streinu-Cercel susține „vârful” epidemiei va fi după Paște, când românii se vor reuni în familii pentru petrecerea sărbătorii, dar că nu ar trebui să facă asta fiindcă cea mai vulnerabilă parte din societate sunt vârstnicii, în rândul cărora infecția cu COVID 19 poate fi fatală.

Românii trebuie să ia în serios autoizolarea şi să stea cât mai mult în casă în următoarele 10 săptămâni, dacă nu vrem să ajungem în situaţia gravă a Italiei, a avertizat managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş, profesorul Adrian Streinu-Cercel. 

Profesorul Cercel ne îndeamnă insistent să nu ne mai vizităm părinţii şi bunicii timp de trei luni, pentru a-i proteja.

Medicul Adrian Streinu Cercel, despre epidemia de coronavirus din România: „Va fi o perioadă de foc” 


loading...
Partenerii noștri