România învinge SUA pentru prima dată în 30 de ani. Țara noastră, locul întâi la Campionatul Internațional de Robotică. „A fost un sentiment de nedescris să doborâm recordul mondial”

România învinge SUA pentru prima dată la Campionatul Internațional de Robotică, după ce echipa țării noastre a ocupat locul întâi în cadrul concursului.

20 iul. 2021, 23:47
România învinge SUA pentru prima dată în 30 de ani. Țara noastră, locul întâi la Campionatul Internațional de Robotică. „A fost un sentiment de nedescris să doborâm recordul mondial”

România

învinge SUA pentru prima dată, în cadrul Campionatului Internațional de Robotică, unde echipa țării noastre a câștigat primul loc. La Finala Mondială a concursului adolescenții români au demonstrat nu numai că sunt cei mai buni din lume, în domeniul roboticii , dar au doborât și un record mondial.

„A fost o experienă de neuitat, noi am tras tare. Am făcut sacrificii foarte, foarte mari ca să ajungem la campionatul de robotică din Chicago. Eram foarte, foarte încrezători. În aprilie am doborât toate echipele din Rusia și fix cu două zile înainte de plecare am avut și un concurs online cu cele mai bune echipe din zona Asia Pacific, și parcă simțeam că ăsta e momentul nostru. Copiii erau foarte, foarte motivați și ne doream foarte mult o victorie. A fost foarte greu, a trebuit să luptăm împotriva celor mai bune echipe din America, a fost extraordinar de solicitant, dar am avut un ajutor neașteptat din partea comunității de români din Chicago. A fost un sentiment de nedescris în momentul în care am reușit nu doar să-i bătem pe americani, dar să doborâm recordul mondial. I-am demoralizat complet, nu știau ce să mai facă, nu se așteptau la un rezultat atât de bun din partea noastră, doar că au fost o grămadă de luni de muncă, de pregătire, așteptări și a fost ceva de nedescris.”, a declarat Ionuț Panea, coordonatorul echipei României, potrivit Digi 24.

România. David Popovici, al doilea record mondial doborât la doar 16 ani

După ce s-a calificat lejer în semifinale (timp 1:50.01), David Popovici s-a calificat cu primul timp în marea finală – 1:45.26. Înotătorul a stabilit şi un nou record mondial, european şi al competiţiei de juniori, a anunţat Federaţia de înot.

Marea finală de la 200 m liber va avea loc sâmbătă, 10 iulie 2021, de la ora 20:19, ora României, conform News.ro.

 

 


loading...
Partenerii noștri