Performanţă uluitoare! David Popovici, al doilea record mondial doborât la doar 16 ani

David Popovici a doborât recordul mondial la 200 metri liber, la Campionatul European de înot pentru juniori de la Roma. Performanţa impresionantă a fost atinsă, după ce înotătorul român a stabilit joi recordul mondial în proba de 100 m liber.

09 iul. 2021, 23:55
Performanţă uluitoare! David Popovici, al doilea record mondial doborât la doar 16 ani

După ce s-a calificat lejer în semifinale (timp 1:50.01), David Popovici s-a calificat cu primul timp în marea finală – 1:45.26. Înotătorul a stabilit şi un nou record mondial, european şi al competiţiei de juniori, a anunţat Federaţia de înot.

Marea finală de la 200 m liber va avea loc sâmbătă, 10 iulie 2021, de la ora 20:19, ora României, conform News.ro.

David Popovici, record mondial şi medalie de aur la Campionatul European de înot pentru juniori

David Popovici a stabilit, joi, un nou record mondial în proba de 100 m liber, la nataţie juniori, la Campionatul European de înot pentru juniori de la Roma.

Potrivit FRNPM, în Foro Italico Swimming Pool Complex, în cadrul finalei la 100 m liber, Popovici a obţinut medalia de aur cu timpul 47.30 secunde – nou record mondial de juniori (după cel realizat tot de el în urmă cu două zile), nou record european de juniori, nou record al competiţiei de juniori, cel mai bun rezultat din istoria înotului realizat la vârsta de 16 ani, dar şi cel mai bun timp mondial (seniori) în 2021 în proba de 100 m.

Citeşte şi: Înotătorul David Popovici a obţinut aur şi nou record mondial la 100 metri liber la Campionatul European de Juniori

Este a doua medalie cucerită de sportivul pregătit de antrenorul Adrian Rădulescu la această competiţie, după argintul cu ştafeta României de 4×100 m. Marţi, în cadrul ştafetei, Popovici stabilise un record mondial la 100 m liber cu timpul 47,56 secunde.

Citeşte şi: Simona Halep, ipostază romantică alături de Toni Iuruc. Vacanţă de lux la Milano FOTO

Gazzettta dello Sport, despre David Popovici. „Un puști este cel mai bun din lume la proba regină!”

Potrivit Hotnews, David Popovici a intrat în atenția presei internaționale doborând record după record la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Roma. În vârstă de doar 16 ani, sportivul român a fost comparat de italienii de la Gazzetta dello Sport cu rusul Alexander Popov, „țarul” înotului (campion la JO din 1992 și 1996).

„Un puști este cel mai bun din lume la proba regină! Este al 10-lea timp din istorie și va ajunge la Tokyo peste 16 zile din postura de lider în acest sezon! Născut pe 15 septembrie 2004, David Popovici este în acest moment mai rapid decât campionul olimpic, Kyle Chalmers, și campionul mondial, Caeleb Dressel. De la legendarul Popov la incredibilul Popovici…?”, au scris jurnaliştii italieni de la Gazzettta dello Sport despre David Popovici.