ROMANIA-IRLANDA DE NORD 2-0. Pas URIAŞ spre EURO 2016. România este LIDERA grupei F

ROMANIA IRLANDA DE NORD 2-0. România este singura echipă neînvinsă în grupa F a preliminariilor Euro 2016, în urma rezultatelor înregistrate vineri seara. Ambele goluri ale tricolorilor în meciul cu Irlanda de Nord au fost marcate de Paul Papp, în minutele 74 şi 79.

14 nov. 2014, 08:08

ROMANIA IRLANDA DE NORD 2-0. România a făcut un pas imens spre EURO 2016, reuşind o victorie cu rezonanţe istorice împotriva Irlandei de Nord, vineri seara, în al patrulea meci din grupa F de calificare.

A fost primul meci al lui Anghel Iordănescu în noul său mandat de selecţioner, iar Generalul a debutat cu dreptul, chiar dacă victoria venit destul de târziu, după minutul 70. Ambele reuşite au fost semnate de Paul Papp, un fotbalist reinventat la Steaua, dar foarte util şi primei reprezentative.

Surpriza grupei s-a consemnat la Atena, acolo unde Insulele Feroe a câştigat cu 1-0 în faţa Greciei, iar elenii sunt acum pe ultimul loc în grupă, cu doar un punct. Într-un alt meci, la Budapesta, Ungaria-Finlanda 1-0, cu unicul gol marcat în minutul 84.

Clasament grupa F

 Romania 4 3 1 0 6 1 +5 10
Irlanda de Nord 4 3 0 1 6 3 +3 9
Ungaria 4 2 1 1 4 3 +1 7
 Finlanda 4 1 1 2 4 5 −1 4
Insulele Faroe 4 1 0 3 2 6 −4 3
 Grecia 4 0 1 3 1 5 −4 1

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 90 Finalul partidei, România-Irlanda de Nord 2-0!

Min. 84 În celelalte meciuri ale grupei F, Ungaria-Finlanda 1-0, Grecia-Insulele Feroe 0-1.

Min. 79 GOOOOL România! Centrare Sânmărtean, de pe stânga, Papp reia cu capul în plasă pentru 2-0!!!

Min. 74 GOOOOL România! Paul Papp a deschis scorul, cu un şut puternic, sub transversală, din interiorul careului mare!

Min. 69 Ritmul este mai lent decât în prima repriză, dar România continuă să domine, chiar dacă mai steril decât în prima parte.

Min. 61 Surpriză în Grecia, Edmundsson a deschis scorul pentru Insulele Feroe! Grecia-Insulele Feroe 0-1!

Min. 58 A doua schimbare la tricolori: Maxim a intrat în locul lui Tănase.

Min. 53 O nouă ocazie uriaşă a tricolorilor! Raţ este singur cu Carroll, dar nu reuşeşte să salte balonul peste acesta!

La pauză s-a produs prima schimbare în naţionala României, Claudiu Keşeru a intrat în locul lui Bogdan Stancu.

Min. 47 Pintilii primeşte primul cartonaş galben al meciului.

Min. 46 A început repriza secundă.

Şi în celelalte două partide al grupei, Ungaria-Finlanda şi Grecia-Insulele Feroe se înregistrează acelaşi scor ca la Bucureşti, 0-0. La aceste scoruri, clasamentul grupei F se prezintă astfel: 1. Irlanda de Nord – 10p, 2. România – 8p, 3. Finlanda – 5p, 4. Ungaria – 5p, 5. Grecia – 2p, 6. Insulele Feroe – 0p.

Min. 45 Finalul primei reprize.

Min. 40 Şut puternic al lui Răzvan Raţ, de la peste 20 de metri, pe lângă poarta lui Carroll.

Min. 39 Şut McGinn, departe de poarta noastră.

Min. 38 Tănase încearcă un şut prin surprindere, de la 25 de metri, dar nu-i pune probleme lui Carroll.

Min. 32 Ocazie uriaşă a lui Bogdan Stancu. Atacantul se încurcă într-o minge pasată excelent de Sânmărtean care a trecut în dribling de câţiva nord-irlandezi. Stancu se afla la câţiva metri de poartă, singur cu Carroll!

Min. 31 Acţiune timidă de atac a oaspeţilor, Lafferty reia slab cu capul, prinde Tătăruşanu.

Min. 28 Nord-irlandezii au primul lor corner în acest meci, dar defensiva noastră respinge.

Min. 24 România domină partida şi se apropie în dese rânduri periculos de poarta lui Carroll. Un nou corner pentru România.

Min. 18 Un nou corner al tricolorilor, mingea ajunge la Chipciu, din centrarea lui Papp. Chipciu reia în transversală, mingea îi revine şi atacantul reia cu capul, însă în braţele lui Carroll!

Min. 16 Nord-irlandezii răspund cu un contraatac fulger, McGinn destabilizează apărarea noastră şi şutează în cross, pe lângă bară.

Min. 14 România are primul corner al meciului, iar Chiricheş are o ocazie importantă. Execuţia sa spectaculoasă, din foarfecă, este reţinută însă de portarul Caroll.

Min. 7 Nicio fază notabilă de poartă până acum, fiecare dintre cele două naţionale aşteaptă greşeala adversarului.

Min. 1 A început România-Irlanda de Nord!

Echipele de start:

ROMANIA: Tătăruşanu – Papp, Chiricheş, Dr. Grigore, Raţ – Pintilii, Sânmărtean – Torje, Chipciu, Tănase – B. Stancu.

IRLANDA DE NORD: Carroll – Hughes, McAuley, McNair, Baird – McLaughlin, Evans, Norwood – McGinn, Brunt – Lafferty.

Romania are 7 puncte după primele trei meciuri, 1-0 cu Grecia în deplasare, 1-1 acasă cu Ungaria şi 2-0 cu Finlanda în deplasare. Irlanda de Nord este liderul grupei, cu 9 puncte din tot atîtea posibile, după 2-1 cu Ungaria în deplasare, 2-0 acasă cu Insulele Feroe şi 2-0 în deplasare cu Grecia. ROMANIA – IRLANDA DE NORD, care este LIVE VIDEO de la ora 21:45 la TVR şi ONLINE pe RomaniaTV.net, este derby-ul Grupei F din preliminariile pentru Euro 2016.

ROMANIA IRLANDA DE NORD LIVE VIDEO TVR ONLINE. Meciul de fotbal dintre Romania şi Irlanda de Nord, a patra partidă de calificare la Euro 2016, care se va desfăşura, vineri, de la ora 21:45, pe Arena Naţională, va fi difuzat LIVE VIDEO de TVR 1, TVR HD şi, online, pe tvrplus.ro. Potrivit TVR, partida ROMANIA – IRLANDA DE NORD va fi comentată de Emil Hossu-Longin şi Marian Olaianos şi este precedată şi urmată, la TVR 1, de „Studio Fotbal”, emisiune moderată de Tudor Furdui. TVR continuă o tradiţie începută în 1960, la preliminariile primului turneu european de fotbal. De atunci, TVR a transmis, o dată la patru ani, meciurile disputate de Romania în calificările pentru Campionatul European. Din 1960 până în prezent s-au disputat 14 ediţii, Euro 2016 fiind ediţia cu numărul 15. Toate meciurile României de calificare la UEFA Euro 2016 sunt transmise în direct şi exclusiv la TVR.

ROMANIA IRLANDA DE NORD LIVE VIDEO TVR ONLINE. Irlanda de Nord a produs cea mai mare înfrângere pentru Romania din epoca modernă, pe 16 octombrie 1985. Irlanda de Nord a învins Romania cu 1-0, la Bucureşti. Atunci, naţionala de fotbal a României a fost eliminată de la Cupa Mondială din Mexic. Pe de altă parte, Irlanda de Nord n-a mai fost la un turneu final de la cel din 1986.

ROMANIA IRLANDA DE NORD LIVE VIDEO TVR ONLINE. Meciul ROMANIA – IRLANDA DE NORD, care este LIVE VIDEO de la ora 21:45 la TVR şi ONLINE pe RomaniaTV.net, se va disputa cu acoperişul tras pe Arena Naţională. Suporterii care vor să asiste la meciul Romania-Irlanda de Nord mai pot cumpăra bilete până vineri, la casele de bilete din Basarabia (între orele 9:00 şi 19:00) şi respectiv Maior Coravu şi Pierre de Coubertin (între 9:00 şi 22:00). De asemenea, datorită unei decizii a Primăriei Capitalei, fanii tricolorilor care vin la stadion pot circula cu metroul până la ora 1:00 a dimineţii zilei de 15 noiembrie. Şi programul RATB va fi prelungit până când toţi suporterii vor reuşi să părăsească zona Arenei Naţionale.

ROMANIA IRLANDA DE NORD LIVE VIDEO TVR ONLINE

Romania are în față, vineri, LIVE VIDEO la TVR de la ora 21:45 şi ONLINE pe RomaniaTV.net, cel mai dificil meci din preliminariile EURO 2016, cel cu Irlanda de Nord, liderul neînvins al grupei F. Cu o victorie, Romania ar face rocada cu Irlanda de Nord în Grupa F şi şi-ar asigura în mare parte prima participare la un turneu final după 8 ani de pauză. „Este cel mai important meci al anului, din punctul meu de vedere. Consider că o victorie ne-ar ajuta să facem un pas uriaș în a rezolva ecuația calificării”, a declarat Anghel Iordănescu înainte de ROMANIA – IRLANDA DE NORD.

ROMANIA IRLANDA DE NORD LIVE VIDEO TVR ONLINE

Irlanda de Nord acceptă statutul de favorită pentru Romania, dar speră să scoată puncte la București. „Știu de schimbarea selecționerului, știu de absențe, dar aveți o echipă foarte bună, puternică. A demonstrat-o și în preliminariile pentru Campionatul Mondial, în play-off. Ne va fi foarte greu, dar suntem în formă, am venit aici încrezători”, a declarat selecţionerul Michael O’Neill despre meciul ROMANIA – IRLANDA DE NORD, care este LIVE VIDEO de la ora 21:45 la TVR şi ONLINE pe RomaniaTV.net. Irlanda de Nord este surpriza Grupei F din preliminariile pentru Euro 2016. Până acum, a câştigat în deplasările din Ungaria şi Grecia, dar şi acasă cu Insulele Feroe.

ROMANIA IRLANDA DE NORD LIVE VIDEO TVR ONLINE. Echipele probabile la meciul ROMANIA – IRLANDA DE NORD

ROMANIA: Tătăruşanu – Papp, Chiricheş, Grigore, Raţ – Pintilii, Sânmărtean – Torje, Chipciu, Tănase – Stancu. Selecţioner: Anghel Iordănescu.

IRLANDA DE NORD: Carroll – C. McLaughlin, McAuley, Hughes, McGivern – Corry Evans, Norwood – McGinn, Clingan, Brunt – Lafferty. Selecţioner: Michael O’Neill.

ROMANIA IRLANDA DE NORD LIVE VIDEO TVR ONLINE. Partida Romania – Irlanda de Nord, LIVE VIDEO la TVR de la ora 21:45 şi ONLINE pe RomaniaTV.net, se joacă în Grupa F din preliminariile EURO 2016. Meciul ROMANIA – IRLANDA DE NORD este programat pe Arena Naţională şi poate fi urmărit ONLINE pe RomaniaTV.net. TVR transmite LIVE VIDEO partida ROMANIA-IRLANDA DE NORD.