Simona Halep nu va juca pentru România în barajul cu Italia pentru Grupa Mondială din Fed Cup

Simona Halep absentă la partida cu Rusia, nu evolua pentru România nici în întâlnirea cu Italia din barajul pentru menţinerea în Grupa Mondială a Fed Cup, programată pe 17 şi 18 aprilie, tot la Cluj-Napoca.

12 feb. 2020, 08:28
Simona Halep nu va juca pentru România în barajul cu Italia pentru Grupa Mondială din Fed Cup

Simona Halep a anunțat că va fi foarte atentă la programul din acest an și că se va concentra pe Olimpiada de la Tokyo. Pentru a se pregăti pentru Jocurile Olimpice, sportiva va renunța în acest an la participarea în Fed Cup, lucru confirmat ulterior și de Ion Țiriac.

Deși întâlnirea este crucială pentru România în vederea rămânerii în Grupa Mondială, Simona Halep a decis să nu evolueze în Fed Cup.

Ion Ţiriac, decizie radicală legată de echipa de FED CUP. Jucătoarele ar putea refuza să mai evolueze pentru România

România va juca pe teren propriu confruntarea cu Italia, în perioada 17-18 aprilie, după ce a fost învinsă în week-end la Cluj-Napoca, de Rusia, cu 3-2, în meci pentru calificarea la turneul final al competiţiei. România nu s-a bazat pe Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Mihaela Buzărnescu şi Monica Niculescu, echipa fiind compusă din Ana Bogdan (90 WTA), Irina Bara (160 WTA), Elena Gabriela Ruse (167 WTA), Raluca Olaru (47 WTA la dublu) şi Jaqueline Cristian (198 WTA).

Italia (Jasmine Paolini, Camila Giorgi, Giulia Gatto-Monticone, Martina Trevisan, Elisabetta Cocciaretto, căpitan nejucător Tathiana Garbin) a câştigat Grupa B din Grupa I valorică a zonei Europa-Africa, după 3-0 cu Austria, 2-1 cu Estonia şi 3-0 cu Grecia. Italia are două jucătoare în top 100 WTA, Jasmine Paolini pe 94 şi Camila Giorgi pe 100. Celelalte componente ale echipei sunt Giulia Gatto-Monticone – 149, Martina Trevisan – 152, Elisabetta Cocciaretto – 154.