Tragerea la sorţi a grupelor Euro 2024 are loc pe 2 decembrie. Cu cine poate pica România

România s-a calificat la Euro 2024 după o pauză de opt ani. “Tricolorii” au reuşit să câştige cu Israel, scor 2-1, iar succesul îi califică la turneul final din Germania, care va avea loc între 14 iunie şi 14 iulie 2024.

19 nov. 2023, 00:08
Tragerea la sorţi a grupelor Euro 2024 are loc pe 2 decembrie. Cu cine poate pica România

România este pentru moment în urna a patra la tragerea la sorţi, dar tricolorii vor putea urca până în urna a doua dacă vor câştiga cu Elveţia, pe Arena Naţională. Însă, totul depinde şi de celelalte rezultate din ultima etapă.

Tragerea la sorţi va avea loc pe data de 2 decembrie, de la ora 19:00, într-o ceremonie programată la Hamburg în clădirea “Elbphilharmonie Laeiszhalle”. Pentru Euro 2020, ceremonia tragerii la sorţi a fost organizată la Bucureşti.

Atunci, România a ratat prezenţa la turneul final. Acum, “tricolorii” au şansa de a scăpa de ultima urnă. Germania este în prima urnă, iar procedura luată în calcul pentru stabilirea capilor de serie este numărul de puncte obţinut în această campanie.

Marcel Ciolacu, mesaj entuziast după victoria tricolorilor: „Calificareee! Suntem la EURO, în sfârșit! Bravo, băieți!
Astfel, câştigătoarele de grupă vor fi alese în funcţie de numărul de puncte obţinut, întâi câştigătoarele seriilor preliminare şi apoi echipele calificate de pe locul doi. Atenţie, pentru grupele de şase echipe, se şterg punctele cu ultima clasată.

“Tricolorii” nu vor beneficia în calculul pentru urne de cele şase puncte cu Andorra. Dar, dacă vor face măcar un egal cu Elveţia şi vor ocupa primul loc în grupă, elevii lui Edi Iordănescu vor urca până în urna a doua, în funcţie şi de celelalte rezultate, scrie Fanatik.ro

Clasamentul locurilor 1:

  • Portugalia 21p (acasă Islanda)
    Franta 21p (deplasare Grecia)
    Anglia 19p (deplasare Macedonia de Nord)
    Austria 19p (fără meci)
    Spania 18p (acasă Georgia)
    Danemarca 16p (deplasare Irlanda de Nord)
    Turcia 16p (deplasare Tara Galilor)
    Ungaria 15p (acasă Muntenegru)
    Albania 14p (acasă Feroe)
    Romania 13p (acasă Elveţia)

Cum arată grupa uşoară şi grupa horror

Dar, indiferent de urna în care ne vom afla, tragerea la sorţi ne poate aduce o grupă accesibilă, dar şi una foarte dificilă, cu şanse minime de calificare. Dar, obiectivul a fost îndeplinit, suntem la Euro.

România poate termina grupa pe primul loc, Kosovo a remizat cu Elveția

Dacă România este în urna a patra

Grupa dificilă:

Franţa
Spania
Ţările de Jos
România

Grupa uşoară:

Turcia
Albania
Cehia
România

Dacă România urcă în urna a doua

Grupa dificilă:

Franţa
România
Ţările de Jos
Slovacia

Grupa uşoară:

Turcia
România
Cehia
Georgia (dacă se califică)

16 din 24 de echipe se califică în faza eliminatorie la Euro!
Este al treilea turneu final european care se dispută cu 24 de echipe. Vor fi şase grupe a câte patru echipe, iar în optimi se califică primele două clasate din fiecare grupă plus cele mai bune patru echipe de pe locul 3.

România a participat la Euro 2016 în acest format, dar, din păcate, “tricolorii” au încheiat pe locul patru într-o grupă cu Franţa, Elveţia şi Albania. Atunci, selecţionata antrenată de Anghel Iordănescu a obţinut doar un punct.