ROMANIA-LITUANIA 1-0. Stanciu, marcator la DEBUT

ROMANIA-LITUANIA 1-0. Naţionala de fotbal a României a câştigat, miercuri seara, la Giurgiu, primul meci de pregătire din acest an, împotriva Lituaniei, scor 1-0. Golul a fost marcat de Stanciu, aflat la debutul printre "tricolori".

23 mart. 2016, 19:50

ROMANIA-LITUANIA 1-0. Anghel Iordănescu a preferat o echipă experimentală, odihnind mai mulţi jucători importanţi pentru amicalul de lux cu Spania, de duminică, ora 21:45, de la Cluj-Napoca. Stanciu a intrat pe teren după pauză şi a marcat chiar la debut, cu un şut de la 25 de metri.

ROMANIA-LITUANIA 1-0

A marcat: STANCIU 65.

România: Pantilimon – Măţel, Moţi, Chiricheş, St. Filip (Toşca 86) – Pintilii, Sânmărtean (Hoban 59) – Torje (A. Ivan 58), Rusescu (Keşeru 46), Fl. Tănase (N. Stanciu 46) – B. Stancu (I. Hora 76).

Lituania: Zubas – Vaitkunas, Freidgeimas,   Girdvainis, Andriuskevicius – Slivka (Kuklys 68), Zulpa – Petravicius, Cernych, Luksa (Mikoliunas 58) – Spalvis (Matulevicius 69).

ROMANIA-LITUANIA 1-0. În prima parte a meciului cele două formații s-au orientat mai mult spre faza de apărare decât cea de atac. La pauză, cele două formații au intrat la cabine la egalitate, 0-0. În repriza secundă, Anghel Iordănescu i-a trimis în teren pe Nicușor Stanciu și Claudiu Keșeru, aceștia înlocuindu-i pe Florin Tănase și Raul Rusescu. Stanciu a intrat în joc cu o poftă deosebită de joc și asta s-a văzut în minutul 65 când a marcat unicul gol al partidei. Stelistul a prins un șut de excepție de la 30 de metri și mingea l-a păcălit pe portarul lituanienilor, arătând o dată-n plus că Nicușor e unul dintre cei mai în formă jucători din Liga 1.

ROMANIA-LITUANIA 1-0. Nicușor Stanciu a devenit astfel cel de-al 74 lea jucător care marchează la debutul în tricoul naționalei. Ultimul care a reuşit o asemenea performanţă a fost Keşeru, în octombrie 2013, Andorra-România 0-4.

ROMANIA-LITUANIA 1-0. 10 meciuri se jucaseră până acum între România şi Lituania, bilanţul fiind de 9 victorii pentru tricolori şi o singură înfrângere, la Cluj-Napoca, în mandatul lui Victor Piţurcă. Prima partida a avut loc pe 26 august 1931, când România s-a impus în Lituania cu 4-2, iar ultimul joc a fost pe 6 iunie 2009, când „tricolorii” au câştigat la Vilnius cu 1-0, prin golul lui Marica.