România, locul 18 în lume în privinţa vaccinării anti-COVID. Anunţul premierului Florin Cîţu

Premierul Florin Cîţu se arată mulţumit de faptul că România ocupă locul 6 în UE şi locul 18 în lume în privinţa vaccinării anti-COVID-19 şi anunţă că "vaccinarea este o prioritate".

19 ian. 2021, 13:39
România, locul 18 în lume în privinţa vaccinării anti-COVID. Anunţul premierului Florin Cîţu
România, locul 18 în lume în privinţa vaccinării anti-COVID. Anunţul premierului Florin Cîţu

România ocupă locul 18 în lume în ceea ce privește vaccinarea anti-COVID, conform statisticilor prezentate de Bloomberg. La nivelul Uniunii Europene, România este pe locul 6.

Peste 44 de milioane de doze de vaccin au fost administrate în 51 de țări, dintre care peste 235.000 în România

Pe primul loc se află Statele Unite, cu 14,3 milioane de vaccinuri făcute până acum, urmate de China, cu 10 milioane de oameni vaccinați, și Marea Britanie, cu 4,3 milioane de vaccinuri anti-COVID administrate.

La nivelul Uniunii Europene, pe primul loc în ceea ce priveşte vaccinarea anti-COVID-19 se află Italia, cu 1,1 milioane de vaccinuri făcute, urmată de Germania, cu peste un milion, Spania, cu aproape 769.000 de oameni imunizați, Polonia – 457,303, Franța – 422,127 și România, cu 205,060 de oameni vaccinați până în 17 ianuarie.

Citeşte şi: Campanie vaccinare anti-covid. Medicul Radu Ţincu, avertisment: E posibil să o luăm de la capăt

Bilanţ vaccinare 18 ianuarie 2021. Comitetul naţional pentru coordonarea vaccinării anti-COVID informează că, în ultimele 24 de ore, au fost imunizate 30.237 de persoane cu vaccinul Pfizer/BioNTec. Dintre acestea, 29.162 au primit prima doză, iar 1.075 au primit a doua doză a serului anti-COVID.

Numărul total de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020): 235.239, din care număr persoane vaccinate: cu o doză 233.288; cu 2 doze 1.951.

 

Florin Cîţu: Campania de vaccinare este o prioritate

„Așa cum am spus, campania de vaccinare este o prioritate. România, locul 6 în Uniunea Europeană și locul 18 în lume! Peste 44 de milioane de doze de vaccin au fost administrate în 51 de țări, dintre care peste 235.000 în România.”, a scris premierul Florin Cîţu pe Facebook.

 

Klaus Iohannis, în vizită centrul de vaccinare de la Romexpo: Sperăm ca în vară să terminăm cu pandemia, să revenim la o viață normală

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat că la centrul de vaccinare de la Romexpo se pot vaccina până la 4.000 de oameni pe zi şi a spus că se bucură că tot mai multe eprsoane vor să se imunizeze. Şeful statului şi-a exprimat speranţa ca în vară să terminăm cu pandemia, să revenim la o viață normală.

„Sunt foarte bucuros să constat că atmosfera în general se schimbă şi foarte multă lume doreşte să se vaccineze. Este o schimbare pe care o salut în mod explicit, o schimbare de atitudine şi cum în săptămânile şi lunile următoare vor veni tot mai multe doze de vaccin, tot mai multă lume va beneficia efectiv de serviciul de vaccinare”, a spus Klaus Iohannis după vizita la centrul de vaccinare de la Romexpo.

Klaus Iohannis a preciyat că la centrul de vaccinare anti- COVID-19 de la Romexpo, care va începe să funcţioneze de miercuri, vor putea fi vaccinate până la 3.000-4.000 de persoane pe zi.

„În această săptămâna, deja, centrul începe efectiv, cum foarte multe centre în toată ţara încep în aceste zile să funcţioneze. Vor creşte gradul, capacitatea, aşa cum vor veni din ce în ce mai multe doze de vaccin şi noi avem cu toţii speranţa ca până în vară să avem suficiente persoane vaccinate pentru a termina cu această pandemie”, a mai afirmat Iohannis.

Şeful statului a atras atenţia că „vaccinarea singură nu rezolvă problema” şi că „până avem foarte multi vaccinati este nevoie de respectarea cu strictete a masurilor impuse”.

„Vreau şi cu această ocazie să atrag atenţia publicului: vaccinarea singură nu rezolvă pandemia. Până când vom avea foarte mulţi oameni vaccinaţi, este nevoie de respectarea cu stricteţe a tuturor măsurilor impuse. Ne dorim cu toţii să ne întoarcem cât se poate de repede la o viaţă normală, dar acest lucru este posibil dacă, pe de o parte, respectăm restricţiile, pe cealaltă parte, un număr importat – 60-70% din populaţie trebuie să fie vaccinată şi atunci, dacă facem lucrurile aşa cum trebuie, poate deja în această vară să ne întoarcem la o viaţă normală”, a mai declarat Iohannis.