România, locul patru în UE la creşterea lucrărilor de construcţii în septembrie

România se situează pe locul patru în Uniunea Europeană la creşterea lucrărilor de construcţii în luna septembrie 2011 comparativ cu luna august 2011, cu o creştere de 1,3%. Asta în condiţiile în care în Uniunea Europeană lucrările de construcţii au înregistrat o scădere de 1,0% iar în zona euro s-a înregistrat o scădere de 1,3%, arată datele prezentate joi de Oficiul european de Statistică (Eurostat), potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
17 nov. 2011, 13:32
România, locul patru în UE la creşterea lucrărilor de construcţii în septembrie

Creşteri mai mari decât în România au fost înregistrate doar în Slovenia (7,8%), Polonia (4,1%) şi Slovacia (3,9). Potrivit datelor, doar şapte state membre au înregistrat o creştere a lucrărilor de construcţii în luna septembrie comparativ cu luna precedentă, în timp ce în cinci state membre lucrările de construcţii au scăzut de la o lună la alta.

În ritm anual, în luna septembrie 2011 comparativ cu luna septembrie 2010, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 0,4% în zona euro şi cu 0,6% în Uniunea Europeană. Potrivit datelor disponibile, volumul lucrărilor de construcţii a crescut în şapte state membre (inclusiv în România) şi a scăzut în şase state membre. Cele mai mari creşteri s-au înregistrat în Polonia (17,1%), Suedia (6,3%), Olanda (5,2%), Spania (5,1%), Germania (4,0%) şi România (2,8%).


loading...