România lovită de CANICULĂ, românii se răcoresc în fântâni arteziene. VIDEO Temperaturile resimţite vor ajunge aproape de 50 de grade

Romania se topeste la peste 40 de grade. Vor fi înca cinci zile de cod galben de canicula în mare parte din ţară. Temperaturile resimtite vor depăşi 45 de grade, insa nu vor lipsi nici furtunile puternice. ANM Sa actualizat prognoza meteo pentru sfârşitul luni iulie şi pentru august.

27 iul. 2021, 16:49
România lovită de CANICULĂ, românii se răcoresc în fântâni arteziene. VIDEO Temperaturile resimţite vor ajunge aproape de 50 de grade

România lovită de CANICULĂ. Temperaturile resimtite vor ajunge aproape de 50 de grade în următoarele zile. Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru intervalul 26.07.2021 – 23.08.2021.

Citeşte şi: Prognoză meteo 27 iulie 2021. Canicula persistă, iar disconfortul termic se accentuează

Prognoza meteo în săptămâna 26.07.2021 – 02.08.2021
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în vest și sud-vest.

Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Prognoza meteo în săptămâna 02.08.2021 – 09.08.2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în jumătatea sud-vestică a țării, iar în rest vor fi apropiate de mediile climatologice ale perioadei.

Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în extremitatea de nord a țării și în regiunile estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo în săptămâna 09.08.2021 – 16.08.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi în general excedentar în jumătatea nordvestică a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo în săptămâna 16.08.2021 – 23.08.2021
Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi local deficitare în regiunile sudice și la munte, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

prognoza-4saptamani

 

România lovită de CANICULĂ. Temperaturile resimtite vor ajunge aproape de 50 de grade

În cea mai mare parte a țării, în ultimele zile ale lunii iulie, valul de căldură se va extinde și se va intensifica treptat, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 34 și 39 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia și Muntenia. Local, noaptea, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

Şi în Bucureşti vremea se va încălzi, va deveni caniculară, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar până la sfârșitul săptămânii disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat. Valorile temperaturii maxime vor ajunge la 35…36 de grade marți (27 iulie), iar apoi se vor situa în jurul a 38 de grade.

Temperatura minimă va avea valori, în general, de 20…22 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar
vântul va sufla în general slab.