România, lovită de fenomene PERICULOASE în 2014 VIDEO

Anul 2014 este, cel puţin până acum, anul fenomenelor extreme. Vremea neobişnuită, mişcările seismice, dar şi fenomenele astrale au şocat România, dar şi oamenii de ştiinţă, şi ne putem întreba doar ce ne mai aşteaptă.

25 aug. 2014, 16:49
România, lovită de fenomene PERICULOASE în 2014 VIDEO

Anul 2014 este un an plin de evenimente neobişnuite pentru ţara noastră, un an care i-a surprins şi pe specialişti.

După o iarnă mai caldă decât în mod normal, primăvara şi vara au stat sub zodia inundaţiilor în aproape jumătate de ţară. România a fost lovită de ploi torenţiale şi grindină. Mai mulţi oameni au murit, iar sute de gospodării au fost inundate.

Temperaturile scăzute au făcut ca în zonele înalte să ningă la mijloc de iunie, iar în unele locuri s-au format chiar tornade.

La necazurile venite din cer le putem adăuga şi pe cele din adâncul pământului. În 2014 s-au produs până acum mai multe cutremure cu magnitudine de peste 4. Cel mai recent a avut loc duminică.

Frecvenţa foarte mare a cutremurelor ridică şi mai multe semne de întrebare cu privire la producerea unui seism de mare intensitate.

Am dedus că viitorul mare cutremur va fi foarte adânc şi cu efecte către nord-est. Mai mult de 7,4 nu cred. 7,3-7,4, dar să ştiţi că e foarte puternic„, a declarat Gheorghe Mărmureanu, director onorific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului.

Un alt fenomen care ar putea prevesti dezastre este Superluna. În luna august s-a înregistrat o succesiune de trei astfel de fenomene la intervale scurte, iar ele au coincis chiar cu Perseidele sau ploaia de meteori, lucru care se întâmplă o dată la 34 de ani.

Deşi oferă un adevărat spectacol pe cer, oamenii de ştiinţă susţin că aceste fenomene sunt adesea asociate cu inundaţii, cutremure puternice şi fenomene extreme. Mai mult decât atât, chiar şi comportamentul oamenilor se schimbă în această perioadă.

Ne influenţează puternic viaţa. Trebuie să vedem şi partea cealaltă a paharului, partea goală a paharului. Acolo sunt exploziile, acolo sunt accidentele, acolo este riscul de accident aviatic, de cutremur„, a declarat Mariana Cojocaru.

Un alt fenomen spectaculos care ar putea aduce şi fenomene periculoase este şi eclipsa de soare, ce va avea loc în data de 22 octombrie.

Citeşte şi Emisfera Nordică, în secolul FENOMENELOR EXTREME. Ce efecte au asupra oamenilor şi ecosistemelor