România, lovită de un CICLON în zilele următoare. Vremea se schimbă radical de la oră la oră

O masă de aer dinstre Marea Meditearană va afecta ţara noastră. Ciclonul va aduce precipitații în România, în următoarele zile, însă vremea va continua să fie anormal de caldă pentru această perioadă. 

27 ian. 2020, 14:10
România, lovită de un CICLON în zilele următoare. Vremea se schimbă radical de la oră la oră

Vremea rămâne anormal de caldă pentru această perioadă, dar devine mult mai dinamică și vor fi mult mai mulți nori, mai multe precipitații, a spus meteorologul Simona Căpșună.

 

Temperaturile vor rămâne peste cele normale, mai ales în jumătatea de sud a țării. „Practic noi, în ultima săptămână din ianuarie ar trebui să avem maxime care să nu treacă de 5 grade Celsius. Ei bine, vor trece chiar și de 10 grade, dar nu atât de mult cât s-a întâmplat în săptămânile trecute. În weekend, de exemplu, am avut 16 grade în sud-vestul Olteniei. Săptămâna aceasta se vor opri la 12-13 grade”, a spus Simona Căpșună.

PROGNOZA METEO. Un BLOCAJ ANTICICLONIC afectează România, directorul ANM avertizează că vor fi consecinţe grave

În timpul nopții, temperaturile vor rămâne apropiate de cele normale, destul de reci, cu temperaturi în general negative și cu condiții de ger doar în depresiuni.

„Norii s-au înmulțit încă din timpul nopții, pentru că avem un ciclon foarte activ care a venit dinspre Marea Mediterană, va aduce precipitații în primul rând în jumătatea de vest a țării, dar ușo-ușor se vor extinde și în celelalte zone. În următoarele zile, nu dinspre Mediterana vom primi precipitații, ci de la niște cicloane din nordul Europei, care coboară mai mult de data aceasta și periferic aduc și la noi nori și precipitații”, a explicat meteorologul.