PROGNOZA METEO. Un BLOCAJ ANTICICLONIC afectează România, directorul ANM avertizează că vor fi consecinţe grave

PROGNOZA METEO. Vreme anormală în România pentru sfârşitul lunii ianuarie.

27 ian. 2020, 04:16
PROGNOZA METEO. Un BLOCAJ ANTICICLONIC afectează România, directorul ANM avertizează că vor fi consecinţe grave

PROGNOZA METEO. Elena Mateescu, director al Administraţiei Naţionale de Meteorologie a explicat, într-un interviu acordat DC News, care este fenomenul care a dus la temperaturile neobişnuit de ridicate care se înregistrează în această iarnă în România. 

PROGNOZA METEO. Revin ninsorile! Meteorologii ANM au anunţat cum va fi vremea în următoarele zile

„În partea de Sud-Est a Europei, în zona aceasta unde ne aflăm şi noi, suntem pe un blocaj anticiclonic încă de la sfârşitul anului 2019, pe un câmp de presiune ridicată care aduce această vreme anormal de caldă pentru perioada în care ne aflăm.

Avem 7-8 grade la Bucureşti şi în bună parte din partea de Sud, Sud-Est şi Est a ţării vorbim de valori pozitive mai ridicate pentru această perioadă din calendar. (…) Acest blocaj anticiclonic care în mare parte a Europei aduce pentru zona de Sud şi Sud-Est o vreme mult mai călduroasă”, a declarat Elena Mateescu.

 

VIDEO: 

„Pentru agricultură, temperaturile mai ridicate de ceva vreme pot determina ușoare revigorări în ceea ce privește pornirea mult mai devreme în vegetația culturilor însămânțate în toamnă sau înmugurirea la speciile cele mai timpurii, cais, piersic, care în general sunt sensibile la ferestrele calde din anotimpul de iarnă. Nu în ultimul rând, cantitățile de precipitații mult reduse. La acest moment, vorbim pentru cele două decade de o cantitate medie de numai 2,8 l/mp, față de o normă climatologică de 33,6 l/mp”, a precizat, joi, directorul ANM, Elena Mateescu, în cadrul interviului acordat DCNews. 

PROGNOZA METEO. ANM anunţă temperaturi de primăvară în multe zone ale României. Cum va fi vremea la Bucureşti