ROMANIA – MUNTENEGRU, LIVE STREAMING, ORA 21.45. Christoph Daum: Jucătorii români au avut mereu un fotbal atractiv

ROMANIA - MUNTENEGRU, LIVE STREAMING, ORA 21.45. Naţional României debutează duminică seară în preliminariile CM 2018. Meciul cu Muntenegru va fi primul al "tricolorilor" cu neamţul Christoph Daum pe banca tehnică. Acesta a vorbit pentru site-ul FIFA despre ce a găsit în România şi despre cum vede parcursul naţionalei către turneul final din 2018, din Rusia.

RomaniaTV.net
04 sept. 2016, 15:54
ROMANIA – MUNTENEGRU, LIVE STREAMING, ORA 21.45. Christoph Daum: Jucătorii români au avut mereu un fotbal atractiv

ROMANIA – MUNTENEGRU, LIVE STREAMING, ORA 21.45. „Jucătorii români au fost mereu asociați cu fotbalul atractiv. Să ataci mereu, atât cu minge cât și fără, a fost o virtute românească. Trebuie să facem să se întâmple din nou astfel și, împreună cu flexibilitate și disciplină tactică, să dăm naștere unei mentalități de învingător de nezdruncinat și celui mai bun posibil spirit de echipă”, a afirmat Daum.

„Avem un singur obiectiv în inimile și mințile noastre: calificarea la Cupa Mondială. Sunt convins că după 20 de ani, România va lua din nou parte la o Cupă Mondială”, a spus germanul.

„Știu tot ce trebuie să știu despre fiecare din adversarii noștri din preliminarii. (…) Ne așteaptă zece finale dificile în care va trebui mereu să ne autodepășim. Doar ca o echipă unită pe teren și în afara lui vom obține calificarea automată”, a adăugat el.

„Mi-am dorit mereu să particip la un Campionat European sau la o Cupă Mondială cu o echipă națională, fiindcă trebuie să fii la nivel maxim într-o perioadă scurtă”, a spus tehnicianul de 62 de ani. „La o echipă de club dispui de perioade lungi pentru pregătire, dar la o națională trebuie să-ți folosești experiența împreună cu jucătorii și staff-ul într-un interval foarte scurt. Să fiu nevoit să iau atât de repede decizii e o nouă provocare pentru mine”, a continuat el, estimând că „selecționerul unei echipe naționale are o responsabilitate mult mai mare decât antrenorul unei echipe de club”.

„Noua conducere a Federației Române de Fotbal construiește structuri noi și, mai ales, mai bune în fiecare sector al fotbalului și sunt bucuros să-mi aduc contribuția”, a menționat Daum.

Meciul România – Muntenegru are loc pe Cluj Arena, de la ora 21.45.

LIVE STREAMING AICI