România – Muntenegru 0-3. Umilinţă pentru naţionala lui Iordănescu. Fanii au scandat „Demisia!”

0-2 împotriva Muntenegrului, 0-1 cu Bosnia și 1-0 cu Finlanda erau rezultatele României de până acum din Liga Naţiunilor. A venit şi un scor de neprezentare acasă, cu Muntenegru, în faţa unui stadion plin de fani care aşteptau o nouă victorie.

14 iun. 2022, 23:36

România – Muntenegru 0-3. În timp ce Ungaria umilea inventatoare fotbalului, Anglia, la ea acasă, cu un neverosimil 4-0, Muntenegru făcea acelaşi lucru cu România, în Giuleşti. Naţionala lui Iordănescu jr. a pierdut cu scor de neprezantare şi rămâne ultima într-o grupă pe care în mod normal ar trebui să o domine categoric.

În celălalt meci al grupei, Bosnia a învins Finlanda, scor 3-2. În clasament, România ocupă ultimul loc, cu doar 3 puncte, lider fiind Bosnia, cu 8 puncte, urmată de Muntenegru cu 7 puncte,  şi Finlanda, cu 4 puncte.

În septembrie, România va evolua contra Finlandei, la 23 septembrie, şi cu Bosnia-Herţegovina, în 26 septembrie.

Cum s-a marcat

Min. 64 – GOL Muntenegru! Mugosa reia imparabil din marginea careului, fără nicio șansă pentru Niță, și reușește hat-trick-ul. Suporterii naționalei scandează: ”Demisia! Demisia!”

În celălalt meci, Bosnia-Herţegovina a revenit pe tabelă, 3-2 cu Finlanda.

Min. 56 – 0-2 GOL Muntenegru! Jankovic îl servește perfect pe Mugosa, care, nemarcat, îl ”execută” pe Niță cu încă o lovitură de cap. Același Chiricheș rămâne departe de adversar 

Min. 45: Dublă ocazie pentru România, Mijatovic  face minuni în poartă, scorul pauzei rămâne 0-1

Min. 43: Fază fixă, Chiricheş sare precum vârsta, în reluare, iar Muntenegru deschide scorul în Giuleşti

Min. 30 – Marius Marin greșește o minge în aproprierea propriului careu, Vesovic interceptează, se duce lansat spre poarta lui Niță, însă intervenția providențială a lui Chiricheș îndepărtează pericolul și trimite mingea în corner.

În celălalt meci al grupei, Finlanda are 2-2 în Bosnia Herţegovina. 

Min. 2- Suporterii naționalei României fac spectacol în tribune. Pe lângă scandările obișnuite, aceștia au aprins și torțe în peluza din spatele porții lui Mijatovic.

Min. 1: Fluier de start, hai România!

România – Muntenegru, echipe de start
România: Fl. Niță – Cr. Manea, Chiricheș, Burcă, Bancu – R. Marin, M. Marin, Al. Maxim – Ștefănescu, Pușcaș, Mihăilă
Rezerve: Moldovan, Târnovanu – Rațiu, Camora, N. Păun, Oct. Popescu, Cicâldău, Ad. Rus, Fl. Tănase, Hanca, Sorescu, Olaru
Selecționer: Edward Iordănescu

Muntenegru: Mijatovic – Vesovic, Vujacic, Tomasevic, Radunovic – Jovovic, Scekic, Jankovic, Savicevic – Mugosa, Krstovic
Rezerve: Petkovic, Dragojevic – Vukcevic, Bozovic, Beciraj, Raickovic, Bubanja, Sipcic, Camaj, Milovic, Dukanovic
Selecționer: Miodrag Radulovic

Stadion: Rapid-Giulești (București, 14.047 locuri)
Arbitru: Joao Pinheiro. Asistenți: Tiago Costa, Bruno Alves Jesus (toți din Portugalia)

Echipa naţională întâlneşte Muntenegru, marţi, de la ora 21.45, pe stadionul Giuleşti, în etapa a patra a grupelor Ligii Naţiunilor. Cele două echipe s-au mai întâlnit în prima etapă, în Muntenegru, când gazdele s-au impus cu 2-0. În etapele a doua şi a treia, tricolorii au fost învinşi în deplasare de Bosnia, scor 1-0, şi au învins acasă Finlanda, scor 1-0.

LIVE România – Muntenegru în Liga Naţiunilor (ora 21:45). Sold-out în Giuleşti: echipe probabile + unde vezi meciul la TV
Echipe în meciul România – Muntenegru

România: Niță – Manea, Chiricheș, Burcă, Camora – R. Marin, M. Marin, Cicâldău – F. Tănase, G. Pușcaș, Mihăilă

Muntenegru: Mijatovic – Vesovic, Vujacic, Tomasevic, Radunovic – V. Savicevic, Raickovic, Jankovic, Jovovic – Krstovic, Mugosa


Partida a fost  transmisă de Prima TV.

Elevii lui Edi Iordănescu vin după primul succes cu actualul selecționer pe bancă, 1-0 împotriva Finlandei. România ocupă ultimul loc în grupa din Liga Națiunilor, cu trei puncte acumulate în primele trei meciuri. Pentru a fi siguri că păstrează șanse în vederea unei clasări cât mai bune la finalul stagiunii, „tricolorii” au nevoie de un succes în partida din această seară.

România – Muntenegru LIVE VIDEO ONLINE stream Prima TV. De cealaltă parte, Muntenegru are o victorie, un egal și o înfrângere în cele trei meciuri din Liga Națiunilor. Singurul succes al trupei conduse de Radulovic a fost înregistrată chiar împotriva României, la Podgorica.

Se schimbă regulile fotbalului: autul de la margine se va bate cu piciorul! Ce se întâmplă cu penalty-urile
Muntenegru ocupă locul trei în clasament, cu patru puncte acumulate.

România – Muntenegru LIVE VIDEO ONLINE stream Prima TV, meciul este sold-out

Pentru partida care se va disputa pe stadionul din Giulești s-au vândut toate biletele, astfel că arena va fi plină, așa cum s-a întâmplat și cu Finlanda, când România a obținut prima victorie din această ediție a Ligii Națiunilor, 1-0.

Astfel, aproximativ 13.000 de spectatori sunt așteptați la al patrulea meci al naționalei din grupele Ligii Națiunilor. Luni seara, când FRF a anunțat că toate biletele s-au vândut, a avut loc și antrenamentul oficial al naționalei României.

În Liga Naţiunilor 2022-2023, Grupa a 3-a, Liga B, s-au jucat meciurile:
4 iunie 2022
Finlanda – Bosnia și Herțegovina 1-1
Muntenegru – ROMÂNIA 2-0

7 iunie 2022
Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA 1-0
Finlanda – Muntenegru 2-0

11 iunie 2022
Muntenegru – Bosnia Herțegovina 1-1
ROMÂNIA – Finlanda 1-0.

În Liga Naţiunilor 2022-2023, Grupa a 3-a, Liga B, au mai rămas de disputat meciurile

14 iunie 2022
Bosnia și Herțegovina – Finlanda 21:45
ROMÂNIA – Muntenegru 21:45.

23 septembrie 2022
Bosnia și Herțegovina – Muntenegru 21:45
Finlanda – ROMÂNIA 21:45

26 septembrie 2022
Muntenegru – Finlanda 21:45
ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina 21:45.

Lotul României pentru meciul cu Muntenegru
PORTARI: Florin Niță, Marian Aioani, Horațiu Moldovan, Ștefan Târnovanu

FUNDAȘI: Andrei Rațiu, Cristian Manea, Adrian Rus, Virgil Ghiță, Vlad Chiricheș, Andrei Burcă, Nicușor Bancu, Mario Camora, Marius Ștefănescu.

MIJLOCAȘI: Deian Sorescu, Alexandru Cicâldău, Darius Olaru, Alexandru Maxim, Sergiu Hanca, Florin Tănase, Octavian Popescu, Nicolae Păun, Valentin Mihăilă, Alexandru Mitriță, Alexandru Crețu, Răzvan Marin, Marius Marin.

ATACANȚI: Andrei Ivan, George Pușcaș.