România nu va pierde banii din PNRR pentru metroul din Cluj. Nicolae Ciucă: „Tocmai am discutat cu domnul primar Boc. Pe 25 mergem la semnarea contractelor”

Nicolae Ciucă a fost întrebat despre analiza realizată de Banca Mondială, care spunea că România ar putea fi pusă în situația în care să piardă trei proiecte mari din PNRR. Unul dintre acestea se referă la metroul din Cluj-Napoca.

08 mai 2023, 21:16
România nu va pierde banii din PNRR pentru metroul din Cluj. Nicolae Ciucă: „Tocmai am discutat cu domnul primar Boc. Pe 25 mergem la semnarea contractelor”

Premierul României Nicolae Ciucă a declarat că vor si semnate contractele pentru metroul de la Cluj-Napoca. De asemenea, în ceea ce privește cele 27 de spitale și secții spitalicești noi, o nouă ordonanță se află în circuit. Președintele PNL a mai discutat și despre faptul că ministrul Mediului Tanczos Barna a promis să ducă la bun sfârșit proiectul legat de împădurire.

Citește și: Guvernul a publicat „Ordonanța Austerității”. Cine va avea de suferit

Mai mult de atât, Nicolae Ciucă a fost întrebat despre analiza realizată de Banca Mondială, care spunea că România ar putea fi pusă în situația în care să piardă trei proiecte mari din PNRR. Este vorba despre metroul din Cluj Napoca, despre cele 27 de spitale și secții spitalicești și despre campania de împădurire.

„Unul dintre ele este legat de metroul de la Cluj. Tocmai am discutat cu domnul primar Boc. Pe 25 mergem la semnarea contractelor. Cel de-al doilea este pe spitale şi avem deja în circuit o ordonanţă prin care să grăbim acest proces. Practic, în PNRR, pentru opt spitale s-a şi semnat. Şi cel de-al treilea este legat de împădurire şi aici am discutat cu domnul ministru Tanczos Barna şi s-a angajat că ne ducem proiectul la îndeplinire”, a răspuns Ciucă, la Parlament, după Congresul seniorilor liberali.

Nicolae Ciucă despre impozitarea progresivă

Tot luni, Preşedintele PNL a declarat mai declarat că, fără un sistem digitalizat, discuţiile despre impozitarea progresivă sunt, în momentul de faţă, “fără susţinere tehnică” şi ar putea fi reluate cel mai degrabă anul viitor.

“Orizontul de timp este dat de capacitatea de introducere a sistemului digitalizat în interiorul Ministerului de Finanţe astfel încât toate instituţiile care gestionează finanţele să poată să aibă o imagine clară asupra constituirii venitului global. Fără un astfel de sistem, discuţiile despre impozitarea progresivă, în momentul de faţă, sunt fără susţinere tehnică”, a afirmat Ciucă, înainte de a participa la Congresul Seniorilor liberali, întrebat despre impozitul asupra venitului global.

Citește și: Anunţ de ultimă oră pentru românii cu salarii mari. Ce a decis premierul Ciucă la Guvern