România, OFICIAL în play-off-ul Ligii Naţiunilor. Când se joacă barajele pentru calificarea la Euro 2020

România nu mai are nicio șansă la calificarea directă la Euro 2020, dar poate ajunge la turneul final prin barajul din Liga Națiunilor.

16 nov. 2019, 21:24
România, OFICIAL în play-off-ul Ligii Naţiunilor. Când se joacă barajele pentru calificarea la Euro 2020

România s-a calificat matematic la barajul pentru EURO 2020 după ce, sâmbătă, Austria a învins Macedonia de Nord cu 2-1 şi s-a calificat, astfel, din grupa G, alături de Polonia. Performanţa austriecilor a scos din cursă Slovenia, contracandidata „tricolorilor” la play-off-ul Ligii Naţiunilor.

România şi-a aflat adversarele de la EURO 2020, dacă se va califica la BARAJ. Este grupa morţii!

Astfel, în acest moment, chiar dacă mai este de jucat o etapă în preliminarii, România este oficial în play-off-ul Ligii Naţiunilor, de unde vor ajunge la Euro 2020 încă patru echipe, pe lângă cele 20 calificate direct.

ROMÂNIA se poate califica la Euro 2020 şi dacă pierde cu Suedia şi Spania. Cum ne ajută UEFA

Divizia B și Divizia D au completate tabloul play-off-ului. În Divizia C vor fi sigur cele trei echipe care și-au câștigat grupa de Liga Națiunilor, Scoția, Norvegia și Serbia, iar procedura UEFA presupune tragere la sorți, din restul de patru echipe, Bulgaria, Israel, Ungaria și România, pentru a fi desemnată echipa care va completa barajul de Divizia C.

Variantele pentru România:

1. Dacă va fi echipa care fi trasă la sorți să completeze barajul de Divizia C, atunci România va întâlni Scoția în semifinale. De ce obligatoriu Scoția? Fiindcă a fost echipa cu cel mai bun punctaj din toată Divizia C și în semifinale va avea parte de cea mai slabă echipă. Meciul s-ar disputa în Scoția! În cealaltă semifinală din C se vor duela Norvegia și Serbia, la Oslo.

2. Dacă nu va fi echipa care va fi trasă la sorți să completeze barajul de Divizia C, atunci România va merge să completeze tabloul play-off-ului în Divizia A. Și va întâlni Islanda, în semifinale, pentru că suntem cea mai slabă echipă de Liga Națiunilor din Divizia C, cealaltă semifinală fiind Bulgaria – Ungaria.

Meciurile se vor disputa la finalul lunii martie, iar finalele se vor disputa pe terenul uneia dintre cele două finaliste, stabilit prin tragere la sorți.