ROMANIA – OLANDA LIVE ONLINE: Crina Pintea, cea mai ofertată jucătoare de la Euro 2018

ROMANIA - OLANDA LIVE ONLINE: Crina Pintea este una dintre jucătoarele de bază a naționalei de handbal a României. Înzestrată cu o forță atât fizică, dar și psihică ieșite din comun, pivotul nostru face senzație la Campionatul European. În urma succesului răsunător în fața Norvegiei, Crina Pintea și-a împărtășit povestea pentru Gazetă. 

RomaniaTV.net
07 dec. 2018, 16:47
ROMANIA – OLANDA LIVE ONLINE: Crina Pintea, cea mai ofertată jucătoare de la Euro 2018

ROMANIA – OLANDA LIVE ONLINE: Crina Pintea s-a născut și a copilărit în comuna Podu Turcului din județul Bacău. Se trage dintr-o familie modestă, însă acest lucru nu a împiedicat-o să se autodepășească. Reușitele sale profesionale au atras atenția echipelor de top din Europa și au atras respectul persoanelor apropiate, de la familie până la vecinii din satul natal. 

„Părinții mei sunt oameni modești, muncesc la câmp, cu mâinile. Și-au dorit să ne vadă realizați, pe mine și pe frații mei mai mici. Frații mei îmi vorbesc cu dumneavoastră, asta pentru că pentru ei sunt un Dumnezeu! Le spun să nu-mi mai zică așa, dar degeaba. Și oamenii din sat se uită la mine altfel, parcă, dar eu nu m-am schimbat”, a dezvăluit Crina Pintea pentru Gazetă.

ROMANIA – OLANDA LIVE ONLINE: Experiența sub comanda lui Gheorghe Tadici, un calvar pentru Crina Pintea

Crina Pintea s-a apucat de handbal abia la vârsta de 16 ani, în 2006, la inițiativa profesorului de sport din gimnaziu. În 2007 a ajuns deja la naționala de junioare a României și a fost cooptată la Centrul de Excelență de la Vâlcea. După juniorat, a semnat cu Zalău, echipă la care antrena Gheorghe Tadici, însă experiența s-a dovedit un calvar. 

„Când am ajuns, după primele meciuri, a început calvarul. Amenzi, jigniri. Așa a continuat șase ani! Nici nu vreau să-mi aduc aminte de acele clipe”, a dezvăluit Crina Pintea.

În 2015, experiența nefericită de la Zalău a luat sfârșit pentru Crina Pintea. Ea s-a transferat la Thuringer, în Germania, echipă cu care a cucerit titlul 3 ani la rând, în perioada 2015-2017. Mutarea s-a realizat după ce s-a autopropus antrenorului Herbert Muller.

ROMANIA – OLANDA LIVE ONLINE: Crina Pintea pune CSM-ul în stand-by

În prezent, pivotul naționalei noastre evoluează la Issy Paris și este curtată de ETO Gyor și CSM București. Deși este dorită de campioana României, Pintea încă nu se gândește să revină în țară.

„A fost o ofertă bună de la Issy Paris, deși trebuie să recunosc că cele mai bune contracte mi s-au oferit tot din România. Numai că nu vreau să mă întorc acum. Vreau să mai joc afară”, a declarat Pintea.