ROMANIA – OLANDA 24-29. Înfrângere grea pentru naţionala de handbal, urmează Spania

România a suferit prima înfrângere la CE de handbal feminin din Franţa, 24-29 cu Olanda, în grupa a II-a

09 dec. 2018, 15:23

UPDATE: Naţionala de handbal feminin a României a suferit duminică, la Nancy, prima înfrângere la CE din Franţa, scor 24-29 (10-11), cu reprezentativa Olandei, în primul meci din grupa principală a II-a. Olanda face 6 puncte, tricolorele rămân cu 4.

ROMANIA – OLANDA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR HD.  Martin Ambros a tras un semnal de alarmă legat de starea de spirit pe care o au tricolorele, după succesul istoric cu Norvegia, ținând cont că urmează duelul uriaș cu Olanda.

ROMANIA – OLANDA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR HD.

Fetele noastre anunță însă că au revenit cu picioarele pe pământ, înainte de partida cu batavele, prima din grupa principală 2 a Campionatului European. ”Mental ne-am pregătit pentru Olanda de când s-a terminat meciul cu Norvegia. Le întâmpinăm aşa cum am făcut-o şi cu restul echipelor.

7″-LE DE BAZĂ

România: Iulia Dumanska – Laura Chiper, Melinda Geiger, Crina Pintea, Eliza Buceschi, Cristina Neagu, Valentina Elisei Ardean

Olanda: Tess Wester – Angela Malestein, Laura van der Heijden, Kelly Dulfer, Nycke Groot, Louise Abbingh, Martine Smeets

OLANDA ŞI ROMÂNIA FAŢĂ ÎN FAŢĂ

CLASAMENTUL GRUPELOR PRINCIPALE

La ultimele meciuri ne-am obişnuit să tot alergăm, să ne repliem. Pentru mine nu contează cine este în faţa noastră, atât timp cât lângă mine sunt persoanele care contează, astfel încât să jucăm cât mai bine. Nu ar trebui să ne temem de nimic şi atunci o să ajungem acolo unde ne dorim”, a spus Melinda Geiger.

ROMANIA – OLANDA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR HD. Cine e Olanda, adversara României de la Campionatul European

Olanda este una dintre cele mai constante echipe din ultimii ani, în handbalul mondial. ”Portocala mecanică” a obținut medalii la ultimele trei turnee finale. Totuși, româncele au profitat de cele 3 zile de pauză și sunt pregătite pentru viteza incredibilă de joc pe care o dezvoltă adversarele.

”Ne simţim foarte bine, ne-am revenit, ne-am recuperat, ne-am antrenat, ne dorim să jucăm la fel de bine şi cu Olanda, aşa cum am făcut-o şi până acum.

Olanda este o echipă foarte bună, aproape an de an au jucat la medalii. Va fi un meci foarte dificil, dar suntem super-motivate şi cred că o să facem treabă bună şi în acest meci. Avem nevoie şi de mai multă energie decât a fost nevoie cu Norvegia”, a spus și Crina Pintea.

ROMANIA – OLANDA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR HD: revelaţia ultimilor ani în handbalul feminin. Povestea ascensiunii spectaculoase a Olandei

Olanda este marea revelaţie a ultimilor ani în handbalul feminin. Viitoarea adversară a României a avut o ascensiune fulminantă şi a devenit rapid una dintre favoritele la medalii la fiecare turneu final la care participă.

Fără vreo medalie în istorie până în 2015, olandezele au devenit obişnuite ale podiumului în ultimii ani.

Trei medalii la ultimele trei turnee finale de CM şi CE

În 2015 au cucerit argintul la Mondialul din Danemarca, după o finală pierdută cu Norvegia, iar un an mai târziu au repetat performanţa şi la Europeanul din Suedia. Tot Norvegia le-a învins în ultimul act pe batave.

Olanda a fost pe podium, pe locul 3, şi anul trecut, la Mondialul din Germania. În 2016 a fost aproape de medalie şi la prima participare din istorie la Jocurile Olimpice, la Rio de Janeiro, după ce a pierdut finala mică tot contra Norvegiei.

Naţionala Olandei este, alături de România, singura echipă cu maximum de puncte după prima fază a grupelor. Le-a învins în grupa C pe Ungaria (28-25), Spania (28-27) şi Croaţia (34-23).

Fosta antrenoare a lui CSM Bucureşti, daneza Helle Thomsen, pregăteşte Olanda din octombrie 2016. Vedetele olandezelor sunt Nycke Groot (Gyor), care este şi golghetera echipei după prima fază a grupelor (12 goluri), şi fosta handbalistă a lui HCM Baia Mare, Lois Abbingh, în prezent la Rostov, care a înscris şi ea de 11 ori până acum.

ROMANIA – OLANDA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR HD. Clasamentul grupei României de la Campionatul European

Primele două meciuri din grupa principală 2 s-au disputat deja. Germania a învins Spania, cu 29-23, și ibericele nu mai au nicio șansă de a accede în semifinale. La rândul ei, Norvegia a învins Ungaria fără drept de apel, 38-25. În acest moment, România, Olanda și Germania au câte patru puncte.

România – Olanda, duel de foc la Europeanul de Handbal. Cum arată cotele la casele de pariuri 

Echipa națională de handbal feminin a României va întâlni duminică seara Olanda, în cadrulCampionatului European din Franța. Misiunea elevelor lui Ambros Martin nu va fi una ușoară, în condițiile în care adversarele sunt considerate drept marea revelație a ultimilor ani în handbalul feminin. 

Viitoarea adversară a României a avut o ascensiune fulminantă şi a devenit rapid una dintre favoritele la medalii la fiecare turneu final la care participă. Fără vreo medalie în istorie până în 2015, olandezele au devenit obişnuite ale podiumului în ultimii ani.

În ciuda reușitelor din ultimii ani bifate de olandeze, fetele noastre sunt considerate favorite, potrivit caselor de pariuri. În partida de duminică, care se va desfășura în cadrul Grupei Principale II, „tricolorele” sunt cotate cu 1.83 pentru victorie, în timp ce Olanda are o cotă de 2.45. Pentru rezultatul de egalitate, cota este de 7.25.

Ambele naţionale pornesc cursa către semifinale cu punctaj maxim şi sunt mari favorite să ajungă între cele mai bune patru echipe de pe continent. Echilibrul este confirmat şi de cifrele înregistrate de România şi Olanda în primele trei meciuri disputate la turneul final. Totuşi, „tricolorele” au un uşor avantaj.

Material special pe site-ul EHF dedicat „celor mai buni portari de la Euro”, Dumanska şi Dedu 

EHF a dedicat un amplu material celor doi portari ai României de la Europeanul de handbal feminin din Franţa, Iulia Dumanska şi Denisa Dedu, care au contribuit din plin la cele trei victorii ale „tricolorelor” din grupa D, cu Cehia, Germania şi Norvegia.

„Au spulberat mitul vârstei: Dedu şi Dumanska sunt cei mai buni portari de la Euro”, e titlul articolului în care se scrie că „antrenorii caută experienţă la portari, însă cea mai bună pereche de portari după faza preliminară este Denisa Dedu- Iulia Dumanska, care au 24, respectiv 22 de ani”.

România, cel mai mare număr de parade după prima fază a grupelor Euro 2018

EHF aminteşte că România are după prima fază a grupelor cel mai mare număr de parade, 42, şi cel mai bun procentaj al mingilor apărate, 36.

„Dumanska este debutantă la un turneu final, în timp ce Dedu este deja la al treilea turneu, apărând pentru România de la 16 ani. A avut nevoie de timp, a avut urcuşuri şi coborâşuri, iar însă acum este gata pentru cea mai mare provocare a carierei. Dumanska a făcut un meci excelent contra Cehiei, însă antrenorul de portari al României, Jaume Fort, s-a înţeles cu cele două eleve ale sale că Dedu e mai bine pregătită pentru Germania, iar cele 13 parade ale ei i-au confirmat intuiţia. Ambele au fost desemnatela acest turneu. Dedu a fost premiată pentru performanţa sa contra Germaniei, iar Dumanska a avut 14 parade contra Norvegiei şi a contribuit la victoria-record contra deţinătoarei titlului”, a scris site-ul forului european.

„E ca şi cum aş trăi un vis. Sunt foarte mândră pentru ce am realizat. Sunt în al nouălea cer, e un sentiment frumos”, a fost declaraţia Iuliei Dumanska, după meciul cu Norvegia, amintită de sursa citată, care a scris şi despre traiectoria impresionantă a portarului în vârstă de 22 de ani, care a venit în România la 14 ani.

Programul României din Grupa principală II

România – Olanda (9 decembrie, ora 19:00)
România – Spania (11 decembrie, ora 19:00)
România – Ungaria (12 decembrie, ora 19:00)

Naţionala României a câştigat grupa D cu maximum de puncte, după ce a trecut de Germania, cu 29-24, Cehia, cu 31-28, şi Norvegia, cu 31-23.

Primele două clasate din grupele principale vor merge în semifinalele programate pe 14 decembrie, la Paris. Tot în capitala Franţei se va disputa şi finala, pe 16 decembrie.