România, paradisul morilor de vânt: suntem în topul celor mai atractive țări pentru în energie verde

Piaţa locală va fi un punct fierbinte pe radarul investitorilor în energie verde în următorii 2-3 ani, schema de sprijin recent adoptată pentru acest gen de proiecte fiind doar unul dintre factorii care fac din România una dintre cele mai vânate cinci destinaţii la nivel european.

RomaniaTV.net
21 ian. 2012, 09:26
România, paradisul morilor de vânt: suntem în topul celor mai atractive țări pentru în energie verde

În aceste condiţii, gigantul american General Electric şi-a stabilit un obiectiv clar: cel puţin una din trei turbine vândute în România să poarte sigla grupului, spune Stephan Ritter, directorul general al diviziei europene de energie regenerabilă din GE, citat de ZF.

„În următorii 2-3 ani, România se clasează cu uşurinţă în topul primelor cinci ţări ca atractivitate pentru investitorii în energie verde. Noi ne-am început devreme activităţile aici, ne-am construit un acces bun la clienţi. Pentru a face ca piaţa să fie şi mai atractivă, acum după promovarea schemei suport pentru investiţiile în energie verde, mai este nevoie de un lucru, de investiţii în reţeaua de energie pentru a putea fi preluate cât mai multe proiecte”, explică Ritter, în grija căruia GE a lăsat coordonarea pentru circa 30 de pieţe când vine vorba de energie verde. Citește mai departe pe ZF