România, paria Europei. Italienii, indignaţi că românii nu se află încă în izolare: „Au devenit coşmarul UE”

„România a devenit coșmarul UE. Deși se confruntă cu un număr record de infectări cu coronavirus, autorităţile române nu au declarat încă izolarea populației la domiciliu”, titra luni, 20 iulie, ziarul italian La Repubblica din Italia, potrivit rotalianul.ro.  

RomaniaTV.net
20 iul. 2020, 11:33
România, paria Europei. Italienii, indignaţi că românii nu se află încă în izolare: „Au devenit coşmarul UE”

În articolul respectiv se menţionează faptul că România riscă să devină cât de curând „Brazilia” sau „Statele Unite” ale Europei.

Ultimele date oficiale de la București cu privire la numărul persoanelor infectate reprezintă un semnal de alarmă pentru întreaga Uniune Europeană. O alarmă deosebit de amenințătoare pentru țări precum Italia, Germania sau Franța, care au relații economice, de producție și comerciale de prim rang cu România și care găzduiesc un număr mare de lucrători imigranți permanenți sau sezonieri proveniți din această țară”, scriu jurnaliştii italieni.

Citeşte şi Grecia şi Italia şi-ar putea închide graniţele pentru români. Noi restricţii anunţate de la 1 august

Zilele trecute sute de oameni infectați au părăsit spitalele împotriva recomandărilor medicilor. Până în prezent, numărul total de români înregistrați ca fiind infectați este de peste 36.000, dar nu este exclus ca numărul real să fie mai mare”, scrie sursa citată. 
 
Italia ar putea să-şi închidă graniţele pentru români începând cu 1 august. Potrivit La Repubblica, Ministerul Sănătății din Italia monitorizează cu atenție evoluţia pandemiei de coronavirus în România,