România păstrează şanse pentru semifinalele CE de handbal. A învins Spania cu 31-26

În primul meci din grupa principala II, de la Campionatul European de handbal feminin, naţionala României a învins Spania la cinci goluri diferenţă. Pentru accederea în semifinale, elevele antrenorului Gheorghe Tadici trebuie să câştige şi următoarele două partide, cu Ungaria şi Germania.

RomaniaTV.net
09 dec. 2012, 17:23
România păstrează şanse pentru semifinalele CE de handbal. A învins Spania cu 31-26

Naţionala de handbal feminin a României a învins duminică, la Novi Sad, reprezentativa Spaniei, scor 31-26 (15-12), în primul meci din grupa principală II, la Campionatul European din Serbia. Meciul era decisiv pentru menţinerea fetelor noastre în cursa pentru calificarea în semifinale, ele ajungând în această fază doar cu un punct, obţinut în partida cu Rusia.

Cu excepţia debutului de meci, când Spania a deschis scorul, fetele noastre au condus în permanenţă, după zece minute diferenţa fixându-se la trei goluri (5-2). Ea s-a menţinut până la pauză, echipa noastră intrând la vestiare în avantaj, scor 15-12. Startul reprizei a doua a adus desprinderea, iar diferenţa a ajuns de 9 goluri în minutul 42 (scor 25-16) şi chiar 10 goluri în minutul 50 (28-18).

Sfârşitul de meci le-a găsit pe fetele noastre mai relaxate, iar scorul final a fost 31-26 pentru România. Principalele noastre marcatoare au fost Cristina Neagu şi Iulia Curea, cu câte 7 reuşite.

Următorul meci al naţionalei noastre este programat marţi, de la ora 21.15, împotriva Ungariei.