România, pe locul 13 în clasamentul mondial la volumul de mesaje spam

Publicat: Miercuri, 29 Ianuarie 2014 12:04 // Actualizat: Miercuri, 29 Ianuarie 2014 12:04 // Sursa: romaniatv.net

România s-a clasat pe locul 13 la nivel mondial în clasamentul numărului de mesaje spam trimise prin intermediul computerelor şi serverelor, arată un raport publicat de către experţii Kaspersly Lab.

Foto: zf.ro

Pe de altă parte, proporţia de mesaje spam din fluxul de e-mail a fost de 69,6%, în 2013, cu 2,5 puncte procentuale mai mică faţă de anul anterior, scrie Agerpres. 

De asemenea, volumul mesajelor spam trimise prin intermediul computerelor şi serverelor din România a fost de 1,32%, ceea ce clasează România pe locul 13, la nivel mondial.

Potrivit sursei citate, procentul de e-mailuri cu ataşamente ce conţineau malware a fost de 3,2%, cu 0,2 puncte procentuale mai mic decât în 2012. În plus, 32,1% dintre atacurile de tip phishing au vizat reţelele sociale, iar principalele surse de spam au fost China (23%) şi Statele Unite ale Americii (18%).

Experţii în securitate IT recomandă utilizatorilor să îşi actualizeze periodic soluţiile antivirus, iar infractorii cibernetici au încercat să profite de acest lucru în 2013.

"În e-mailuri care par să fie trimise de către furnizori antivirus bine-cunoscuţi, precum Kaspersky Lab, McAfee, ESET, Symantec etc, aceştia le cereau utilizatorilor să îşi actualizeze sistemele cât mai curând, cu ajutorul fişierului ataşat. Însă, ataşamentul conţinea un troian din familia ZeuS/Zbot, creat pentru a fura date importante ale utilizatorului, în special informaţii financiare (...) Pentru al treilea an consecutiv, cele mai întâlnite fişiere malware răspândite prin intermediul e-mailurilor au fost programele create pentru a fura informaţii confidenţiale, de obicei date de conectare şi parole pentru sistemele de online banking", se notează în concluziile Raportului.

La nivel mondial, Asia este responsabilă pentru 55,5% din cantitatea de spam în 2013 (o creştere de 5,3% faţă de 2012), urmată de America de Nord cu 19% (+3,2%).

Totodată, cota Europei de Est aproape s-a dublat faţă de anul precedent, plasând regiunea pe locul al treilea în clasament, cu 13,3%.

Europa de Vest rămâne pe locul al patrulea, în ciuda unei scăderi de 2,4% faţă de anul anterior, în timp ce America Latină ocupă locul al cincilea în clasament, scăzând la o treime faţă de procentul din 2012, conform Kaspersky Lab.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Asia Europa de Est Kaspersky Lab malware mesaje spam viruşi electronici
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
29 ian 17:20
...trimise prin intermediul computerelor şi serverelor, arată un raport publicat de către experţii Kaspersly Lab. Citește mai departe…

...
29 ian 12:23
...rel="bookmark">2014

România, pe locul 13 în clasamentul mondial la volumul de mesaje spam

Posted by ...
1
EUR
4.8590
RON
23 Sep
noapte 13 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H