România, pe primul loc în lume la numărul de decese COVID-19

România a ajuns pe primul loc în lume la numărul de decese zilnice de coronavirus raportate la populaţia ţării. În ultimele şapte zile, media raportată zilnic de Grupul de Comunicare Strategică a fost de 16,6 decese la un milion de locuitori.

16 oct. 2021, 08:35
România, pe primul loc în lume la numărul de decese COVID-19
România, pe primul loc în lume la numărul de decese COVID-19

România, primul loc în lume la numărul de decese COVID-19. În ultima săptămână au fost raportate zilnic peste 300 de decese provocate de coronavirus.

România, pe primul loc în lume la numărul de decese COVID-19

Potrivit datelor centralizate de Universitatea Oxford, ţara noastră a ajuns pe primul loc în lume la numărul de decese provocate de coronavirus. Pe locul doi se află Bulgaria,  cu o medie de 12,37 decese. Şi Lituania are o situație destul de dificilă, cu o medie de 10,14 de decese, în condițiile în care și incidența COVID-19 este mare în această țară.

Citeşte şi EXCLUSIV | Singurul specialist în medicină de dezastre cere intervenţia rapidă a lui Klaus Iohannis. „Românii mor! Nu mai putem să acceptăm aşa ceva. Vorbim de o problemă de securitate naţională”

În ultima săptămână, în România au fost raportate zilnic peste 300 de decese în 24 de ore. Numărul pacienţilor aflaţi la ATI este de peste trei ori mai mare (1.729, faţă de 543), iar al deceselor de peste opt ori mai mare (365, faţă de 43).

Numărul cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 a crescut de la 2.520 în 10 septembrie la 15.828 în 15 octombrie, arată o analiză a autorităţilor.

De la începutul pandemiei până în prezent, 85,7% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 de ani, iar 94,1% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată. În 14 octombrie, erau în carantină 77 de localităţi din judeţele Maramureş (29), Bihor (1), Hunedoara (1), Mehedinţi (34), Ialomiţa (7), Călăraşi (2) şi Botoşani (3).

În perioada 18-23 septembrie, CNCCI a primit 535 de solicitări de transfer, în timp ce între 24 septembrie şi 1 octombrie au fost 1.012 solicitări de transfer, între 2 şi 7 octombrie au fost 714 astfel de solicitări, iar între 8-14 octombrie – 1.086 de solicitări de transfer.

Faţă de săptămâna 2-7 octombrie, când erau 8.804 de pacienţi la UPU în toată ţara, din care 5.241 confirmaţi cu COVID, în săptămâna 8-14 octombrie au fost 11.654, din care 3.852 suspecţi de COVID şi 7.802 confirmaţi.

Beatrice Mahler, avertisment despre valul de îmbolnăviri COVID. „Momentul este extrem de dificil. Mobilizarea este generală. Această boală este destul de vicleană şi păcăleşte”

Dr. Beatrice Mahler a declarat, vineri, în direct la România TV, că decizia de a nu carantina Bucureştiul ar putea indica „o direcţie posibilă favorabilă a evoluţiei”, însă a avertizat că numărul bolnavilor care se prezintă la Institutul „Marius Nasta” este în creştere, motiv pentru care „mobilizare generală” în toate secţiile.

Citeşte şi Pandemie coronavirus: un singur pat ATI disponibil pentru bolnavii Covid. Lista INCIDENŢĂ pe localităţi

„În acest moment, în spitalul Marius Nasta lucrurile nu sunt bune deloc. Avem foarte mulţi pacienţi care necesită internare. Avem un număr suplimentar de paturi, pacienţi cu forme extrem de severe. Toate aceste lucruri ne duc la un efort extrem de mare, în condiţiile în care ştim că cea mai mare problemă a spitalelor şi a Institutului Marius Nasta este deficitul de personal pe zona COVID.

Avem un număr foarte mare de pacienţi. Avem între 25 şi 30 de pacienţi în fiecare noapte peste numărul de paturi avizat. Avem între 80 şi 100 de pacienţi care vin la evaluare în fiecare zi şi în acest moment sunt trimişi acasă cu tratament antiviral, din fericire.

Situaţia este extrem de dificil de manageriat. Avem momente în care sunt pacienţi cu necesitate de oxigen şi pentru care nu avem paturi”, a declarat dr. Mahler, în direct la România TV.