România pe ultimele locuri în UE în ceea ce priveşte companiile care furnizează dispozitive mobile angajaţilor

Peste două treimi (68%) dintre companiile cu cel puţin 10 angajaţi din Uniunea Europeană (UE) au furnizat angajaţilor dispozitive mobile cu acces la Internet, arată datele publicate miercuri de Eurostat.

RomaniaTV.net
15 ian. 2020, 06:53
România pe ultimele locuri în UE în ceea ce priveşte companiile care furnizează dispozitive mobile angajaţilor

În clasamentul realizat de Eurostat, pe ultimele locuri se află Bulgaria, unde doar 46% din companii au furnizat angajaţilor astfel de dispozitive mobile cu acces la Internet, urmate de companiile din Grecia (56%), Romania (58%) şi Marea Britanie (60%).

În fruntea clasamentului, aproape toate companiile din ţările nordice au furnizat angajaţilor astfel de dispozitive mobile cu acces la Internet, pe primele locuri fiind companiile din Finlanda (96%), urmate de cele din Danemarca (92%) şi Suedia (87%). Alte state membre unde o pondere mare a companiilor şi-au echipat angajaţii cu telefoane mobile, tablete şi laptopuri conectate la Internet sunt Croaţia şi Lituania (ambele cu 86%), Cehia şi Slovenia (ambele cu 83%), Estonia şi Austria (ambele cu 80%).

În 2018 comparativ cu 2019, ponderea companiilor care au furnizat angajaţilor dispozitive mobile cu acces la Internet a crescut la nivelul UE de la 65% până la 68%, în timp ce în România a urcat de la 51% la 58%.

 

Citeşte şi: WhatsApp nu va mai funcţiona pe milioane de telefoane. Ce smartphone-uri nu vor mai avea acces la aplicaţie de la 1 ianuarie 2020