România poate intra în Grupul de la Vişegrad

Înfiinţarea unei pieţe regionale a gazelor naturale între membrii Grupului de la Vişegrad creşte securitatea energetică în Europa Centrală şi ajută Bulgaria să-şi diversifice sursele de aprovizionare, a declarat preşedintele bulgar Rosen Plevneliev, care s-a pronunţat de asemenea pentru includerea Bulgariei şi României în acest grup, informează Novinite, citată de Agerpres.

11 nov. 2014, 20:05
România poate intra în Grupul de la Vişegrad

Preşedintele bulgar Rosen Plevneliev a sugerat că Grupul de la Vişegrad ar trebui extins prin includerea Bulgariei şi României.  Şeful de stat bulgar a făcut aceste remarci în timp ce s-a întâlnit cu omologul său ungar János Áder, care se află într-o vizită oficială de două zile în Bulgaria.

Grupul de la Vişegrad cuprinde Republica Cehă, Polonia, Slovacia şi Ungaria.

Ambele ţări sprijină construcţia gazoductului South Stream, au anunţat Áder şi Plevneliev într-o conferinţă de presă după întâlnirea lor.

Citeşte şi Grupul Vişegrad reaminteşte Londrei că libertatea de circulaţie este un principiu esenţial al UE

Potrivit lui Plevneliev, Grupul de la Vişegrad ar trebui extins prin includerea Bulgariei şi României, un pas „în interesul tuturor ţărilor”.

Áder, la rândul său, a reafirmat sprijinul Budapestei pentru intrarea Bulgariei în Schengen, a informat biroul de presă al preşedintelui bulgar.

Ambii preşedinţi sunt aşteptaţi miercuri la o conferinţă de presă intitulată „Cum poate fi tratat trecutul în timp ce privim la viitor”. Evenimentul marchează 25 de ani de la începutul tranziţiei democratice, notează Novinite