România pregăteşte BUGETUL PENTRU RĂZBOI

România pregăteşte un buget de război. Ministerul Finanţelor va elabora un nou proiect, valabil in perioada 2014-2017. In acest sens, a solicitat ministerelor, autorităţilor centrale şi administraţiilor finanţelor publice judeţene toate datele necesare pentru realizarea unui nou proiect de buget pentru război, potrivit România TV. Ministerul Finanţelor susţine că acest buget pentru război este, de fapt, o simulare, care nu face parte din bugetul general consolidat. Proiectul va fi prezentat Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. 

18 mart. 2014, 17:13
România pregăteşte BUGETUL PENTRU RĂZBOI

Ministerul Finanţelor Publice a transmis autorităţilor centrale şi din teritoriu transmiterea datelor necesare pentru elaborarea unui nou buget de stat pentru război. Termenul limită stabilit pentru transmiterea acestor date este 24 martie 2014, iar data finalizării tuturor lucrărilor referitoare la elaborarea proiectului bugetului de stat pentru război este 16 mai 2014.

Informaţiile privind constituirea noului buget pentru război au apărut în perioada în care a luat amploare conflictul din Ucraina. Reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice au explicat că este vorba de un „buget ipotetic„, care nu face parte din bugetul general consolidat.

Bugetul pentru război trebuie făcut o dată la patru ani. S-au trimis adrese în teritoriu, către toate judeţele, cu privire la realizarea bugetului pentru război. Noi doar am reamintit ce prevede legea. Acum a venit timpul să fie făcut bugetul. E un buget ipotetic, nu se acumulează la bugetul general consolidat. La momentul la care informaţiile vor fi transmise din teritoriu, ele vor avea statut de secret de serviciu„, a declarat la România TV Liviu Voinea, ministru delegat pentru Buget.

Noul proiect al bugetului pentru război, valabil în perioada 2014- 2017, va fi prezentat Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Proiectul bugetului de stat pentru război este elaborat de către Ministerul Finanţelor Publice potrivit art.10 din Legea 477/2003 privind pregătirea economiei naţionale şi a teritoriului pentru apărare.

CITEŞTE ŞI: E scris în STELE: RUSIA va declanşa al TREILEA RĂZBOI Mondial