România, prima ţară care va găzdui rezerva strategică de materiale medicale a Uniunii Europene. Anunţul făcut de Ursula von der Leyen

Ursula von der Leyen a anunţat că România devine prima ţară din Uniunea Europeană care va găzdui rezerva strategică de materiale medicale a Uniunii Europene.

RomaniaTV.net
07 apr. 2020, 15:37
România, prima ţară care va găzdui rezerva strategică de materiale medicale a Uniunii Europene. Anunţul făcut de Ursula von der Leyen

„Au fost deja comandate 150 de ventilatoare şi imediat ce vor ajunge în România le vom putea trimite rapid în ţările care au nevoie de ele, bineînţeles în Spania şi Italia”, a spus Ursula von der Leyen, într-un interviu pentru TVR.

Întrebată de strategia Comisiei Euroepene pentru rezolvarea crizei de materiale medicale, preşedintele Comisiei Europene a declarat:

„Am creat o rezervă strategică comună de echipamente medicale a Uniunii Europene. Este pentru prima dată când reuşim să facem aşa ceva prin mecanismul de protecţie civilă, RESC EU. Vom cumpăra cu bani europeni aceste echipamente pe care le vom trimite în ţările care au nevoie mai mult de ele. Sunt mândră şi recunoscătoare pentru că România s-a oferit să fie prima ţară europeană să cumpere şi să găzduiască în numele UE ventilatoare. Au fost deja comandate 150 de ventilatoare şi imediat ce vor ajunge în România le vom putea trimite rapid în ţările care au nevoie de ele, bineînţeles în Spania şi Italia.”

Ursula von der Leyen a mai precizat că această criză fără precedent loveşte fiecare ţară din UE, dar mai cu seamă Italia şi Spania.

„Suferim alături de ei şi le oferim tot sprijinul posibil, deşi, aşa cum aţi mentionat, reflexul iniţial al unor guverne a fost să se închidă în problemele lor. Acum lucrurile s-au îmbunătăţit, ne coordonăm mult mai bine. Sunt fericită să aflu că România trimite în Italia o echipă de 11 doctori şi 6 asistente să ajute la tratarea pacienţilor bolnavi de covid”, declară preşedinta CE.


loading...