România, primele două medalii la FOTE. Aur şi argint, prin Georgiana Antuca şi Ana Maria Pârvu, la LUPTE

Georgiana Antuca şi Ana Maria Pârvu au obţinut, luni, primele medalii pentru România – aur şi argint – la lupte, la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), de la Baku.

22 iul. 2019, 15:58
România, primele două medalii la FOTE. Aur şi argint, prin Georgiana Antuca şi Ana Maria Pârvu, la LUPTE

Georgiana Antuca (categoria 46 de kilograme) a obţinut prima medalie de aur a României, după finala cu azera Gultakin Shirinova, iar la scurt timp, la categoria 49 de kilograme, colega sa de lot, Ana Maria Pîrvu a obţinut medalia de argint, după finala cu sportiva din Turcia, Emine Cakmak.

Singurul medaliat cu aur din istoria Romaniei la FOTE a ajuns zugrav în străinătate. „M-aş întoarce în ţară, dar nu mai e nimic acolo!”

La Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), de la Baku, participă, între 21-27 iulie, un număr de 103 sportivi români, care au drept obiectiv câştigarea a 8-10 medalii.

„Obiectivul propus de către federaţiile care vor avea sportivi la Baku este de a obţine în jur de 8-10 medalii. Eu zic că e un obiectiv realist, sperăm să îl depăşim, mai ales că la această ediţie s-a înregistrat un număr record de participanţi. Vom fi prezenţi şi cu două echipe naţionale, cele feminine de handbal şi de volei”, a declarat secretarul general al COSR, George Boroi, înaintea plecării spre Baku.

Sportivii români vor concura la cea de-a 15-a ediţie a FOTE la atletism, ciclism, gimnastică artistică, handbal, nataţie, judo, lupte, tenis şi volei. La întreceri participă sportivi cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani.