România primeşte alte 3,9 milioane de euro de la Comisia Europeană pentru combaterea pestei porcine africane

Comisia Europeană a virat către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, în data 28 decembrie, a doua tranșă în valoare de 3,9 milioane de euro, din grant-ul în valoare de 34.278.750 de euro, reprezentând contribuția financiară a Uniunii la acțiunile angajate de țara noastră pentru combaterea pestei porcine africane, se arată într-un comunciat al ANSVSA.

RomaniaTV.net
09 ian. 2019, 11:52
România primeşte alte 3,9 milioane de euro de la Comisia Europeană pentru combaterea pestei porcine africane

„Această plată a fost efectuată în condițiile în care Decizia „SANTE/EM/AH/2018/ASF/RO”, de acordare a subvenției permite plata unui avans de până la 50% și a plăților ulterioare”, se mai arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, Comisia Europenă va efectua următoare tranșă din avans atunci când situația bugetară o va permite.

„Plata, într-un timp scurt de la acordarea Deciziei Grant, a 13,9 milioane de euro din avansul de 17 milioane de euro este o confirmare a faptului că Guvernul României a acționat și acționează pentru combaterea pestei porcine africane în deplină conformitate cu solicitările Comisia Europeană”, mai precizează reprezentanţii ANSVSA.

Potrivit situaţiei prezentate de ANSVSA, la finalul anului 2018 pesta porcină africană (PPA) evolua în 301 localități din 19 județe, cu un număr de 1.145 de focare (dintre care 19 în exploatații comerciale) și 558 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 364.212 de porci afectați de boală.

Au fost stinse 12 focare în județul Satu Mare și un focar în județul Dâmbovița. De asemenea, unitatea de procesare a cărnii aparținând societății S.C. Carniprod SRL și-a reluat activitatea, în data de 14.08.2018.


loading...