România, promovată turistic de influenceri străini. Statul român le va plăti circa 10 milioane de euro

Influencerii străini care vor promova turismul românesc în reviste și publicații din străinătate vor încasa 10 milioane de euro din partea statului român.

13 mart. 2023, 14:45
România, promovată turistic de influenceri străini. Statul român le va plăti circa 10 milioane de euro

România va fi promovată turistic de influenceri străini. Secretarul de stat în Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Csilla Hegedus, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă la Satu Mare, că a fost încheiat contractul de promovare culturală de circa 10 milioane de euro prin care vor fi aduşi influenceri străini în țara noastră. Aceștia vor promova România ca destinaţie culturală în reviste şi publicaţii din străinătate.

Citește și: În ce zi poţi cumpăra cele mai ieftine bilete de avion. S-a aflat secretul agenţiilor de turism

„Este proiectul nostru România Atractivă, cel mai mare proiect de restaurare şi punere în valoare a patrimoniului cultural al României, din care restaurăm 240 de obiective şi promovăm alte 700.

Am semnat şi contractul de promovare în valoare de aproape 10 de milioane de euro, este cel mai mare proiect de promovare culturală a României şi pe lângă realitate vizuală, pe lângă prezentarea vizuală în mod interactiv al acestor situri, vrem ca şi National Geographic şi toate publicaţiile de marcă din Europa şi nu numai să scrie despre ce avem noi aici în ţară şi ce avem aici în Satu Mare. Motiv pentru care vom aduce inclusiv influenceri din străinătate ca să scrie despre noi, pentru că noi ştim că avem aceste valori extraordinare, dar altcineva nu va şti decât dacă se vorbeşte despre acest lucru”, a declarat Csilla Hegedus.

Citește și: Vouchere de vacanţă. Ministrul Turismului anunţă buget uriaş pentru tichetele de vacanţă

Proiectul prevede promovarea mai multor obiective culturale şi turistice din România în străinătate.