În ce zi poţi cumpăra cele mai ieftine bilete de avion. S-a aflat secretul agenţiilor de turism

În ce zi poţi cumpăra cele mai ieftine bilete de avion. Fie că optezi pentru o călătorie în țară sau în străinătate, preţul lor poate fi extrem de piperat dacă sunt achiziționate pe ultima sută de metri, însă cu toate acestea există o perioadă din săptămână când le găseşti mai ieftin.

12 mart. 2023, 14:38
În ce zi poţi cumpăra cele mai ieftine bilete de avion. S-a aflat secretul agenţiilor de turism
În ce zi poţi cumpăra cele mai ieftine bilete de avion

În ce zi poţi cumpăra cele mai ieftine bilete de avion. Agenţiile care se ocupă cu sejurile peste hotare știu că ziua în care se găsesc cele mai accesibile tichete pentru zborurile internaționale este marți.

Citeşte şi: Vești bune pentru pasionații de călătorii! Românii pot achiziţiona bilete de avion la prețuri începând de la 20 de euro

În ce zi poţi cumpăra cele mai ieftine bilete de avion

De obicei, acestea sunt afișate pe site luni seara sau marți dimineața. La polul opus, cele mai scumpe bilete de avion sunt în zilele de vineri, sâmbăta și duminică, asta pentru că sunt cele preferate de iubitorii de vacanțe.

De asemenea, cea mai bună oră pentru cumpărarea unui bilet de avion ieftin este 15:00. Agențiile de turism obișnuiesc să posteze în jurul acestui intervalul cele mai bune oferte, asta dacă vrei să pleci în concediu o lună mai târziu.

Un alt pont pentru a achiziționa cele mai bune bilete de avion este să le rezervi cu cel puțin o lună înainte de plecare sau chiar cu 4-5 luni anterior zborului. Așadar, e bine să achiziționezi din vreme tichetele.

Dacă vrei să economisești timp și bani ar fi bine să urmărești paginile mai multor agenții de turism. De asemenea, e indicat să ai deja resurse financiare puse deoparte înainte de a te gândi unde vrei să pleci în vacanță.

Bilete de avion gratis pentru turiști

Administrația de la Beijing scoate „la concurs” 500.000 de bilete de avion gratuite pentru vacanță, turiștilor din întreaga lume. Proiectul a fost dezvăluit joi, 2 februarie. Inițiativa a fost gândită de politicienii chinezi încă din perioada COVID.

China oferă tichetele pentru o sigură destinație de vacanță, pentru Hong Kong. Inițiativa se numește chiar „Hello Hong Kong!”. În prezent, un bilet către Hong Kong dus-întors costă aproximativ 1.000 de euro.

Biletele de avion gratuite urmează să fie distribuite între cele trei companii aeriene ale Hong Kong-ului: Cathay Pacific, HK Express și Hongkong Airlines. Investiția se ridică la aproximativ 255 de milioane de dolari.

Cei care își doresc să viziteze Hong Kong trebuie să intre pe pagina World of Winners începând cu data de 1 martie și să se înscrie cu numele în loteria pentru biletele de avion.

Tichetele gratuite vor fi distribuite astfel: de la 1 martie 2023 pentru cetățenii din Asia de Sud-Est, de la 1 aprilie 2023 pentru cetățenii din China continentală și de la 1 mai 2023 pentru cei din restul lumii.