ROMANIA – RUSIA 18-27. Un nou eşec la CM de handbal 2019, tricolorele nu mai au nicio şansă la medalii UPDATE

România a pierdut meciul cu Rusia, scor 18-27, primul din faza grupelor principale de la Campionatul Mondial de handbal feminind in Japonia, și nu mai au șanse la medalii.

08 dec. 2019, 05:07
ROMANIA – RUSIA 18-27. Un nou eşec la CM de handbal 2019, tricolorele nu mai au nicio şansă la medalii UPDATE

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă, duminică, de reprezentativa Rusiei, cu scorul de 27-18 (10-10), în primul meci din grupa principală II, la Campionatul Mondial din Japonia. Tricolorele rămân cu 0 puncte în grupă şi pierd orice şansă în drumul spre medalii.

România a ţinut ritmul timp de 41 de minute (15-15), cu o apărare puternică şi faze cursive în atac, însă apoi a venit căderea. Tricolorele au marcat un singur gol până în minutul 54 (scor 16-25), iar tactica folosită cu şapte jucătoare în atac şi poarta goală a fost falimentară în disputa cu campioana olimpică en-titre, Rusia (portarul Sedoikina a înscris de trei ori).

În urma rezultatului, România rămâne cu 0 puncte în grupa II şi ratează orice şansă de a mai lupta pentru semifinale şi, implicit, medalii.

Pentru România au înscris Neagu 5 goluri, Perianu 2, Ostase 2, Pristăviţa 2, Seraficeanu 2, Vizitiu 1, Pintea 1, Polocoşer 1, Florică 1, Dedu 1, iar de la Rusia s-au remarcat Viahireva şi Bobrovnikova, câte 5 reuşite.

În grupa II se mai joacă duminică partidele Muntenegru – Japonia şi Spania – Suedia. Tot duminică încep şi meciurile pentru clasarea finală pe locurile 13-24, iar între echipele care au ratat grupele principale se numără şi campioana mondială en-titre, Franţa.

Tricolorele vor juca apoi cu Suedia, marţi (ora 13.30), şi cu Japonia, miercuri (ora 11.00).

Primele două clasate în fiecare grupă principală vor juca apoi, încrucişat, semifinalele, în 13 decembrie, iar tot atunci se vor juca şi meciurile pentru clasarea finală pe locul 5 şi pe locul 7.

Finalele pentru medalii sunt programate în 15 decembrie.

Rezultatele tricolorelor de până acum sunt: 16-31 cu Spania, 29-24 cu Senegal, 22-20 cu Kazahstan, 26-27 cu Muntenegru şi 28-27 cu Ungaria.

Campionatul Mondial din 2019, a 24-a ediţie, reprezintă şi criteriu de calificare la Jocurile Olimpice din 2020, care se vor desfăşura tot în Japonia. Doar medalia cu aur la CM va ajunge direct la Jocurile Olimpice. La ultima ediţie a CM, România s-a clasat pe locul 10, iar medalia de aur a revenit Franţei.

În 2019, reprezentativa tricoloră şi-a propus o clasare în primele opt locuri, care i-ar permite accederea la turneele preolimpice.

România este singura naţiune care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial şi are în palmares trei titluri, unul la handbal în şapte (1962) şi două la handbal în 11 (1956 şi 1960), două medalii de argint (1973 şi 2005), precum şi una de bronz (2015).

ROMANIA – RUSIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING. 

ROMANIA – RUSIA 18-27, dezastru la CM de handbal, mai avem şanse la locurile 7-8

ROMANIA – RUSIA 16-21, cădeer a României, Rusia se distanţează din nou, cea mai mare diferenţă

ROMANIA – RUSIA 15-15, meci strâns la CM de handbal

ROMANIA – RUSIA 10-10 la pauză dupăc e rusoaicele au condus şi la patru goluri diferenţă

ROMANIA – RUSIA 9-10, revenire spoectaculoasă după ce două rusoaice au fost eliminate

ROMANIA – RUSIA 4-8. După un început bun al nostru, Rusia se distanţează

România se reîntâlneşte cu Rusia după ce anul trecut rusoaicele ne-au învins în semifinalele CE. Ultima victorie tricoloră la un turneu final datează tot de la un CE, cel din 2016.

Pentru România va urma meciul cu Rusia, câștigătoarea Grupei D, care se va disputa mâine, duminică, 8 decembrie 2019, de la ora 08:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1. Șansele ca handbalistele noastre să ajungă în semifinale sunt mai mult teoretice. Pentru a se îndeplini un astfel de scenariu, este obligatoriu ca România să câștige toate cele trei meciuri din Grupa Principală, după care să stea la mâna rezultatelor. 

ROMANIA – RUSIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING. Care este situația din acest moment, după ce România a ajuns în Grupele Principale

Rusia și Spania s-au calificat, în grupa din care facem și noi parte, cu câte patru puncte, Muntenegru și Suedia, cu câte două puncte, în timp ce România și Japonia au zero puncte. În semifinale se califică doar primele două clasate, astfel că este extrem de complicat ca România să ajungă în careul de ași, chiar dacă unii se gândesc deja acolo.

Mai corect pentru noi ar fi o clasare în Grupa Principală pe locul 3 sau 4, cele care asigură prezența la turneul preolimpic, în vederea Jocurilor Olimpice de la anul, găzduite de Tokyo. 

ROMANIA – RUSIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING. Cum poate ajunge România în semifinale

Pentru ca România să ajungă în penultimul act al Mondialului de handbal este foarte, foarte complicat. Elevele lui Tomas Ryde trebuie să învingă Rusia, după care naționala lui Ambros Martin, cel care a fost şi selecţionerul naţionalei României, trebuie să mai piardă un meci. 

În schimb, Spania, chiar dacă va pierde un meci și va ajunge la egalitate de puncte cu noi, va avea avantajul victoriei directe din faza grupelor.

România a învins de două ori Rusia în ultimele patru meciuri directe

România a învins Rusia în penultimul meci direct cu 26-25, în preliminariile Euro 2018, după ce pierduse cu 25-26 turul din deplasare contra rusoaicelor.

Din decembrie 2017 încoace, România a câştigat doar două din cele şapte dueluri directe. Rusia s-a impus de patru ori, iar un meci s-a încheiat la egalitate.

România a pierdut contra Rusiei şi finala Campionatului Mondial din 2005, de la Sankt Petersburg, scor 23-28, după 12-17 la pauză.

Performanţa din urmă cu 14 ani este cea mai bună din istorie la un CM din 1962 încoace. România are trei titluri mondiale, în 1956, 1960 şi 1962, iar ultima performanţă a fost chiar cu Tomas Ryde pe bancă: bronz la Mondialul din 2015.

Rusia a câştigat toate meciurile la CM 2019

Spre deosebire de România, Rusia porneşte cu maximum de puncte în grupa principală. A câştigat toate cele cinci meciuri din grupa D, 26-11 cu China, 35-22 cu Argentina, 34-13 cu RD Congo, 33-23 cu Japonia şi 30-22 cu Suedia.

Oana Manea este convinsă că „tricolorele” pot da lovitura duminică, împotriva Rusiei.

„Rusia este o echipă extrem de puternică, toate jucătoarele sunt bune, sunt de mult timp împreună, au omogenitate, au şi experienţă, dar nimic nu e imposibil. Am încredere în fete că vor lupta până la capăt”, a declarat Manea la „Fotbal Club”.

ROMANIA – RUSIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING. Rusoaicele nu se tem de România

Marea absentă din lotul Rusiei este Daria Dmitrieva, una din handbalistele remarcate la Jocurile Olimpice unde echipa a cucerit medalia de aur la Rio după o finală cu Franţa. Jucătoarea de la CSKA Moscova, accidentată din luna august, a dat un interviu în presa din Rusia şi a vorbit despre următoarele dueluri din grupa principală.   

„Cel mai tare adversar este Spania, indiscutabil. România şi Muntenegru nu ne pot produce surprize, în schimb Spania ar putea veni cu ceva nou, are un joc care ne-ar putea crea probleme. Asta chiar dacă Ambros Martin le cunoaşte destul de bine şi pe spaniole, la fel şi pe românce.

Avem o echipă tare, Yaroslava Frolova a făcut un meci mare iar Anna Vyakhireva a fost fenomenală, a jucat 55 de minute, aproape că nu a fost schimbată deloc! Poate nu înscrie, dar pasele sale sunt esenţiale în jocul echipei,” a declarat handbalista din Rusia înaintea meciului cu România.

După demisia de la Naţionala României, Ambros Martin a plecat la Rostov şi apoi a devenit antrenorul naţionalei Rusiei, în locul legendarului Evgeny Trefilov.

ROMANIA – RUSIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING. Debut greu

România va juca primul meci din Main Round, duminică, de la ora 8:00, împotriva câştigătoarei grupei D, Rusia, care a învins Suedia, în ultimul meci din grupă, cu 30-22.

Va urma partida cu Suedia, a doua clasată din grupa D, marţi, 10 decembrie, de la ora 13:30, şi duelul cu Japonia, programat miercuri, 11 decembrie, tot de la ora 11:00.

„E clar că Rusia este echipa favorită, echipa care este şi în pole position pentru semifinale. Noi venim ca şi echipa care s-a calificat în ultima secundă în main round însă asta nu înseamnă că o să intrăm deja învinse în teren. O să intrăm mai relaxate sper eu, gândindu-ne că putem să facem o surpriză frumoasă şi dăm ce avem noi mai bun. Nu avem absolut nimic de pierdut în aceste meciuri din main round, suntem în continuare la Campionatul Mondial, jucăm meciuri puternice şi nu trebuie să mai existe absolut nicio presiune asupra noastră” a spus Neagu înaintea jocului de duminică dimineaţă.

A 24-a ediţie a Campionatului Mondial de handbal feminin are loc în Japonia, între 30 noiembrie şi 15 decembrie şi va fi transmis în direct de Telekom Sport. 

Japonia este ţară gazdă a acestei a 24-a ediţii a competiţiei şi propune din start un spectacol pe cinste. Mariajul intre sport, tradiţie şi cultură se anunţă de pe acum senzaţional şi promite să capteze publicul telespectator de la primele minute ale turneului. În splendidul spaţiu nipon, unde chiar şi pustiul are un farmec aparte, Cristina Neagu şi celelalte fete ale lui Tomas Ryde caută o medalie de care sportul românesc are atâta nevoie. 

România a obţinut biletele pentru turneul final ca urmare a clasării pe locul 4 la Campionatul European din 2018, câştigat de Franţa. Fetele noastre au pierdut atunci în faţa Rusiei în semifinale (22-28) , dar şi finala mică în faţa Olandei, scor 20-24.

Regiunea Kumamoto, acolo unde s-a născut tatăl fostului preşedinte peruvian Alberto Fujimori a fost încredinţată cu organizarea Campionatului Mondial de handbal din acest an. În plus, Comitetul de organizare japonez va avea o locaţie la Tokyo pentru a se pregăti pentru Jocurile Olimpice 2020. Kumamoto are o bogată experienţă în turneele de handbal, găzduind Campionatele Mondiale masculine din 1997. Aproape de sfârşitul celui de-al doilea război mondial, la 1 iulie 1945, Kumamoto a fost bombardat într-un raid aerian aliat, care a distrus o milă pătrată, adică 20% din suprafaţa oraşului. Regiunea are o climă subtropicală umedă cu veri calde şi ierni reci. Precipitaţiile sunt semnificative pe tot parcursul anului, dar sunt mult mai grele în jurul verii, în special în lunile iunie şi iulie. România la Campionatul Mondial de handbal 2019: „Îmi doresc să obţinem o clasare care să ne permită să jucăm la turneul preolimpic. Cred că ăsta e cel mai important lucru acum, e greu să ne gândim la medalii. Avem iar debutante, aşa că eu cred că obţinerea unui loc pentru turneul preolimpic este un obiectiv realist. Avem o grupă destul de echilibrată, primul meci cu Spania este foarte important. Dacă vom câştiga, atunci băgăm Spania sub noi în clasament, după care urmează două partide cu cele mai slab clasate echipe din grupă… Deci dacă vom câştiga primele 3 meciuri din grupă vom fi sigure de calificarea în grupele principale. Dar în acest format e important cu câte puncte mergi în grupele principale, aşa că ne dorim să facem cât mai multe”, a spus Cristina Neagu, înainte de turneu.

 


 

România va face parte din Grupa Principală ll alături de Muntenegru, Spania, Rusia, Suedia şi Japonia. Cum au înfruntat deja reprezentativele Spaniei şi Muntenegru, „tricolorele” se vor duela cu Rusia, Suedia şi Japonia.
Primul meci al României este programat pe 8 decembrie contra Rusiei, de la ora 11. „Tricolorele” vor juca împotriva Suediei pe 10 decembrie de la ora 13:30, iar înfruntarea cu Japonia va avea loc pe 11 decembrie, de la ora 11.
Toate partidele vor fi în direct la Telekom Sport!

Situaţia din Grupa Principală ll

  • Spania şi Rusia vor începe cu câte 4 puncte
  • Muntenegru şi  Suedia, cu câte 2 puncte
  • România şi Japonia vor intra cu 0 puncte

Programul României la Campionatul Mondial de Handbal 2019 – Japonia 2019

România – Spania 16-31
România – Senegal 29-24
România – Kazahstan 22-20
România – Muntenegru 26-27
România – Ungaria 28-27

Clasament grupa României la Campionatul Mondial de Handbal 2019

1. Spania – 10 puncte
2. Muntenegru – 8 puncte
3. România – 6 puncte
4. România – 4 puncte
5. Senegal – 2 puncte
6. Kazahstan – 0 puncte

Rezultate în grupa României:

Muntenegru – Senegal 29-25

România – Spania 16-31

Ungaria – Kazahstan 39-15

Kazahstan – Muntenegru 21-30

România – Senegal 29-12

Spania – Ungaria 29-25

Spania – Senegal 29-20 

Ungaria – Muntenegru 24-25 

Spania – Senegal 29-20

Ungaria – Muntenegru 24-25

România – Kazahstan 22-20

Kazahstan – Spania 16-43

Muntenegru – România 27-26

Ungaria – Senegal 30-20


Lotul României la Campionatul Mondial de Handbal: D. Ciucă, D. Dedu, I. Dumanska, A. Udriştoiu, L. Pristăviţă, C. Neagu, R. Băcăoanu, G. Perianu, A.M. Popa, C. Pintea, C. Florică, L. Ostase, S. Seraficeanu, M. Zamfirescu, P. Vizitiu, A. Polocoşer, E. Dache