România s-a calificat în grupele principale la CE de handbal feminin. Victorie decisivă cu Macedonia de Nord

Echipa naţională de handbal feminin a României a învins, miercuri, la Skopje, Macedonia de Nord şi s-a calificat în grupele principale ale Campionatului European.

09 nov. 2022, 21:11
România s-a calificat în grupele principale la CE de handbal feminin. Victorie decisivă cu Macedonia de Nord
România s-a calificat în grupele principale la CE de handbal feminin

România s-a calificat în grupele principale la CE de handbal feminin. În ultimul meci din grupa preliminară C, România s-a impus cu scorul de 31-23 (13-12). Principalele marcatoare pentru România au fost Neagu 10 şi Seraficeanu 5, iar de la gazde s-a remarcat Dabevska 7. În urma rezultatului, „tricolorele” se califică mai departe de pe locul 3. Franţa şi Olanda au ocupat primele două locuri în grupa preliminară C. România a pierdut anterior cu Olanda, cu 28-29, şi cu Franţa, cu 21-35.

Citeşte şi: Cristina Neagu, plătită cu 20.000 euro lunar, din banii publici. CSM Bucureşti i-a mărit salariul handbalistei şi i-a prelungit contractul

Campioana europeană din 2022 se va califica automat la Jocurile Olimpice din 2024, precum şi la Campionatul Mondial din 2023, la CM urmând să se califice şi medaliatele europene cu argint şi bronz. CM de anul viitor va avea loc între 30 noiembrie – 17 decembrie, în Danemarca, Norvegia şi Suedia.

Citeşte şi: CSM București, „PSG-ul handbalului feminin” la salarii. Câți bani publici oferă „șeicul” Nicușor Dan pentru cel mai recent transfer

Echipa naţională a României participă pentru a 14-a oară la turneul final al CE, iar ediţia din 2022 are loc între 4 şi 20 noiembrie, la Ljubljana, Celje, Skopje şi Podgorica. Cristina Neagu a început competiţia europeană din postura de golgeter absolut, cu 264 de goluri de-a lungul ediţiilor la care a participat, iar după trei partide la actuala ediţie a CE a ajuns la 282 goluri.