România se pregăteşte de valul 4 al pandemiei de coronavirus. Virgil Musta: E important ca atunci când numărul cazurilor noi creşte să se revină la restricţii

Valul 4 al pandemiei de coronavirus va lovi România la jumătatea lunii august. Este avertismentul specialiștilor care spun și că tulpina Delta este cea mai contagioasă dintre toate.

19 iul. 2021, 15:58
România se pregăteşte de valul 4 al pandemiei de coronavirus. Virgil Musta: E important ca atunci când numărul cazurilor noi creşte să se revină la restricţii

România se pregăteşte de valul 4 al pandemiei de coronavirus. Medicul Virgil Musta a explicat, într-o intervenţie la România TV, că tulpina Delta este cea mai contagioasă dintre toate şi că dacă numărul cazurilor noi de îmbolnăviri este important să se revină la măsurile de restricţionare pentru a împiedica transmiterea bolii.

„Se ştie că aceste vaccinuri te protejează în special pentru formele severe de boală. Depinde şi cu ce vaccin eşti vaccinat. De exemplu, în Marea Britanie marea majoritate a populaţiei este vaccinată cu vaccinul AstraZeneca, despre care se ştie că are o protecţie pentru tulpinile care circulă la ora actuală mai mică decât celelalte vaccinuri. Pe de altă parte, o parte dintre cei vaccinaţi sunt vaccinaţi cu o singură doză, ceea ce de asemenea nu oferă o protecţie suficientă.

Citeşte şi: Numărul infectărilor COVID-19 din Israel a depăşit pragul de 1.000 de cazuri pe zi

Ceea ce este esenţial, dacă ne uităm la statistici, deşi numărul de cazuri este mare şi în creştere, numărul de decese este foarte mic. De exemplu, zilele trecute în Anglia erau peste 50.000 de cazuri noi de îmbolnăviri pe zi şi doar 60 de decese. De fapt, vaccinul te protejează pentru a nu face boală severă şi pentru a nu deceda, ceea ce este esenţial”, a explicat Virgil Musta, medic la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, la România TV.

Citeşte şi: Restricţii de circulaţie pe timp de noapte în Barcelona. Spania a trecut în zona roşie

„Anglia se confruntă cu al patrulea val. Am observat această creştere şi în Spania, peste 20.000 de cazuri pe zi, în Portugalia, în Israel. Mai sunt câteva ţări care încep să crească. Începe al patrulea val, mai ales în ţări turistice, unde există o mişcare intensă a populaţiei. Deşi sunt luate măsurile de vaccinare sau testare, există riscul ca tu să fii purtător şi să nu fi depistat. Atunci trebuie luată o cale de mijloc. Pe de-o parte este esenţială vaccinarea pentru a evita apariţia unor forme severe, pe de altă parte este important ca în momentul în care apar noi cazuri şi numărul creşte să se revină la măsurile de restricţionare pentru a împiedica transmiterea.

Această nouă tulpină, tulpina indiană – Delta, are o contagiozitate cu 60% mai mare decât tulpina Alpha, varianta britanică, care la rândul ei avea o contagiozitate cu 50% mai mare decât tulpina iniţială – Wuhan. Asta înseamnă că se transmite foarte rapid şi la un număr mare de oameni”, a explicat medicul Virgil Musta.


loading...
Partenerii noștri