ROMÂNIA SE TOPEŞTE. Vezi ce se întâmplă cu organismul tău dacă bei CAFEA pe CANICULĂ

Zilele acestea sunt cele mai călduroase din 2014, până acum, iar meteorologii spun că după acest val de caniculă avem şanse să scăpăm de arşiţă. Nu înseamnă că vine toamna, dar temperaturile se vor înscrie în mediile normale ale perioadei. Până atunci, e bine să ştim cum să ne ferim de caniculă, pentru ca zilele toride să ne treacă mai uşor.

13 aug. 2014, 12:20
ROMÂNIA SE TOPEŞTE. Vezi ce se întâmplă cu organismul tău dacă bei CAFEA pe CANICULĂ

În zilele caniculare este recomandat să consumăm cât mai multe lichide şi să ne ferim pe cât posibil de soare. Dacă este bine ştiut faptul că berea şi sucurile, contrar aşteptărilor, fac mai mult rău decât bine, puţini ştiu că şi cafeaua se află pe lista lichidelor pe care ar fi mai bine să le eviţi.

Ai de gând să ieşi din casă? Gândeşte-te de două ori. Câte grade sunt aproape de Bucureşti FOTO

Cafeaua, la fel ca alcoolul şi băuturile carbogazoase, favorizează deshidratarea și diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. Avertizarea este valabilă, de altfel, pentru toate băuturle care conţin cofeină (cafea, ceai, cola) sau zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice.

România se TOPEŞTE. Cum te hidratezi CORECT şi ce alimente trebuie să consumi pe caniculă

Dacă, totuşi, nu poţi şi nu poţi fără cafeaua de zi cu zi, e bine să ştii că, date fiind temperaturile foarte ridicate, ar fi indicat să o bei ceva mai diluată decât în mod obişnuit pentru ca, dacă tot permiţi cofeinei să te deshidrateze, măcar aportul de apă să fie mai ridicat.