ROMANIA – SERBIA ONLINE 2018: Anunţul selecţionerului Contra înainte de meciul crucial din Liga Naţiunilor

Selecţionerul Cosmin Contra a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că speră să fie inspirat în alegerea formulei de start pentru meciul cu Serbia şi ca tricolorii să se ridice la nivelul sârbilor din punct de vedere fizic, psihic şi tactic.

13 oct. 2018, 10:24
ROMANIA – SERBIA ONLINE 2018: Anunţul selecţionerului Contra înainte de meciul crucial din Liga Naţiunilor

ROMANIA – SERBIA ONLINE 2018: „Sperăm ca mâine să putem să-i facem fericiţi pe fani. E clar că publicul va fi de partea noastră, dar sperăm să le dăm şi motive. În mare am în cap planul tactic. Noi ne dorim să câştigăm mâine şi asta le-am transmis băieţilor, dar nu vreau să pun presiune pe ei. Trebuie să avem o mentalitate foarte bună. Încă se simte oboseala de la meciul de la Vilnius. Recuperarea după un astfel de meci durează mai mult decât cea de după un meci disputat pe un teren cu iarbă. Sper să fiu inspirat şi să aleg primul 11 care să pună în dificultate echipa Serbiei. Sper ca fizic, psihic, tactic să ne ridicăm la nivelul lor mâine. Serbia are jucători care în orice moment pot să te pună în dificultate, care joacă la nivel foarte înalt, au şi moralul bun. Încerc să aleg formula cea mai bună. Sunt stări de oboseală. Din punct de vedere fizic trebuie să arătăm foarte bine mâine, trebuie să alergăm mult. Jucătorii s-au antrenat bine, orice jucător din lot poate să fie titular mâine”, a spus Contra.

El a precizat că lucrul pozitiv de când este antrenorul echipei naţionale este faptul că jucătorii reuşesc să îşi revină după momentele mai dificile. “Lucrul pozitiv de când sunt eu la echipa naţională este că băieţii reacţionează de fiecare dată când au un moment mai greu. Înainte echipa cădea fizic. Acum echipa naţională are forţa să revină în meci indiferent ce se întâmplă. Mulţi sunt jucători tineri şi probabil nu au jucat cu o asemenea presiune şi cred că nu suntem făcuţi să jucăm cu o presiune foarte mare. Încerc să iau din această presiune şi la ora jocului să fim cu temele făcute”.

Contra, care are probleme la un picior, a menţionat că speră într-o victorie înainte să fie operat. “Eu mai rezist un meci şi sper să ajung pe masa de operaţie cu trei puncte în plus”.

Naţionala României va întâlni, duminică, de la ora 16.00, pe Arena Naţională, selecţionata Serbiei, într-un meci din Liga Naţiunilor. Partida va fi transmisă în direct de Pro TV.