România şi-a luat revanşa în faţa Belgiei. A câştigat cu 2-1 ultimul amical al anului

Naţionala de fotbal a României a câştigat cu 2-1 disputa cu Belgia, de pe Arena Naţională, deşi oaspeţii au deschis scorul, în minutul 23. Maxim şi Torje au fost jucătorii care au întors soarta partidei în favoarea tricolorilor.

RomaniaTV.net
14 nov. 2012, 21:12
România şi-a luat revanşa în faţa Belgiei. A câştigat cu 2-1 ultimul amical al anului

Dacă ar fi fost oficială, partida România – Belgia ar fi trebuit să fie continuată după minutul 90, cu prelungiri şi lovituri de la 11 metri. Asta deoarece la un an şi trei zile după ce au pierdut la Liege, cu scorul de 1-2, tricolorii şi-au luat revanşa şi au câştigat cu 2-1 disputa reprezentativa „diavolilor roşii”, de pe Naţional Arena. D

oar Tătăruşanu, Chiricheş şi Pintilii au început titulari ambele manşe cu belgienii, 11-ele complet ale meciului de miercuri seara fiind: Tătăruşanu – Chiricheş, Găman, Gardoş, Latovlevici – Pintilii, Nistor – Maxim, Grozav, Chipciu – Marica. Părea o echipă fragilă, cu un singur stranier, iar această reprezentativă aproape că nici nu a contat în joc în prima jumătate de oră. Mai mult, belgienii au avut o bară în minutul 17, prin Mertens, iar Benteke a deschis scorul în minutul 23. În minutul 25 am avut noroc cu arbitrul Mauro Bergonzi, care nu a acordat penalty pentru oaspeţi, la un henţ în careu, comis de Gardoş.

La prima ocazie a noastră a venit şi primul gol. Gorjeanul Maxim a şutat de la marginea careului şi a egalat, scor 1-1. Nu mai puţin de şase schimbări a făcut Piţurcă la pauză, iar în joc au intrat Torje, Cristi Tănase, Goian, Bourceanu, Bogdan Stancu şi Costin Lazăr. Echipa noastră a fost mai activă, în special datorită jocului lui Torje, care l-a servit încâteva rânduri foarte bine pe Marica.

În minutul 65, tot Torje s-a făcut remarcat, mingea centrată de el lovindu-l în mână pe Verthongen, astfel că arbitrul a dictat 11 metri. Lovitura a fost transformată în gol de fostul dinamovist care joacă acum pentru Granada. Finalul le-a aparţinut belgienilor, însă Lukaku s-a pierdut în faţa porţii după ce a scăpat în două rânduri singur cu Tătăruşanu. Scorul final a rămas astfel 2-1 pentru România, care are patru victorii în ultimele cinci meciuri disputate.

Următorul meci al tricolorilor e programat pe 22 martie, la Budapesta, în preliminariile CM 2014.