România și Bulgaria au în continuare cel mai mare număr de morți COVID-19 din UE. Andrei Baciu: „Vaccinarea este singura soluţie”

Potrivit unui raport al Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor, România și Bulgaria au în continuare cel mai mare număr de morţi COVID-19 din UE. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii avertizează că singura soluţie în lupta cu virusul o reprezintă vaccinarea.

24 nov. 2021, 12:36
România și Bulgaria au în continuare cel mai mare număr de morți COVID-19 din UE. Andrei Baciu: „Vaccinarea este singura soluţie”

România și Bulgaria au în continuare cel mai mare număr de morți COVID-19 din UE şi cea mai mică rată de vaccinare, conform raportului făcut public de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC).

România și Bulgaria au în continuare cel mai mare număr de morți COVID-19 din UE

Andrei Baciu, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, trage un semnal de alarmă şi spune că singura soluţie pentru ca numărul deceselor să scadă este vaccinarea.

Citeşte şi Valul 5 COVID vine în România după Sărbători. Avertismentul medicilor

”Vaccinarea este singura soluţie, unica formă de apărare în faţa bolii şi de revenire la normalitate”, a transmis Andrei Baciu.

Potrivit raportului ECDC, România continuă să fie la coada clasamentului privind rata de vaccinare în UE. Doar 43 la sută dintre persoanele adulte sunt vaccinate. La un milion de locuitori, ţara noastră are 267 de decese provocate de covid.

Mai puține persoane vaccinate decât în România sunt doar în Bulgaria, acolo unde doar 29 la sută din populaţia adultă este vaccinată. În ultimele 14 zile, în Bulgaria s-au înregistrat 325 de decese, la un milion de locuitori.

Cea mai mare rată de vaccinare din Uniunea Europeană este Irlanda, acolo unde 93 la sută din populaţia adultă este complet vaccinată. De asemenea, în ultimele 14 zile au fost doar 15 decese la un milion de oameni.

Pe locul doi se află Portugalia, cu o rată de vaccinare de 92 la sută. În ultimele 14 zile au fost raportate doar 10 decese la un milion de oameni.

Citeşte şi Alexandru Rafila insistă cu obligativitatea certificatului verde. Când şi cum se aplică restricţiile

Acest lucru confirmă încă o dată faptul că persoanele complet vaccinate sunt mai puțin susceptibile să moară din cauza COVID19 decât cele care nu sunt vaccinate.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 24 noiembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, în România au fost înregistrate 2.796 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 231 decese dintre care 36 anterioare.

Potrivit ultimelor informații puse la dispoziție de către autorități numărul persoanelor vaccinate în ultimele 24 de ore rămâne scăzut, doar 17.497 și-a făcut prima doză din schema cu serul anti-Covid.