ROMANIA – SPANIA 2016: Campioana europeană va folosi titularii

ROMANIA - SPANIA 2016: Anghel Iordănescu spune că "rar se întâmplă să jucăm la un aşa nivel. Aştept de la jucători mai mult personalitate".

26 mart. 2016, 18:11
ROMANIA – SPANIA 2016: Campioana europeană va folosi titularii

ROMANIA – SPANIA 2016: Antrenorul echipei naţionale de fotbal a României, Anghel Iordănescu, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc la Cluj că aşteaptă duminică un meci bun împotriva Spaniei, evidenţiind faptul că jucătorii săi vor avea ocazia să îşi afle nivelul în vederea Campionatului European din Franţa.

Anghel Iordănescu a declarant că pentru meciul cu Spania se aşteaptă la o shcimbare a mentalităţii jucătorilor săi, de care nu este pe deplin mulţumit după meciul din 23 martie, câştigat în faţa Lituaniei cu scorul de 1-0, la Giurgiu.

„Ne bucurăm că suntem împreună şi sperăm ca şi dumneavoastră să fiţi bucuroşi după meciul de mâine. După partida cu Lituania nu am avut multe motive de satisfacţie şi mă refer la prima repriză. Mă bucur că am câştigat şi am adus jucători noi, cei trei debutanţi. Repriza a doua a fost mai bună, dar evident că ne dorim mai multe de la echipa naţională. Meciul cu Spania este un test pe care îl aşteptam. Rar se întâmplă să jucăm la acest nivel. Sperăm să avem o altă comportare. Aştept de la jucători mobilizare şi concentrare.Trebuie să ne autodepăşim”, a afirmat Iordănescu.

El aşteaptă o altă mobilizare la meciul amical cu Spania : „Jucăm cu o fostă campioană mondială care e şi campioana Europei şi are jucători de mare clasă, cu mulţi dintre ei la un nivel extraordinar de înalt. Sunt jucători de la Real Madrid sau Barcelona. Din datele pe care le avem, mă aştept la modificări din partea Spaniei faţă de meciul lor cu Italia. Mi-e greu să vă dau formaţia cu care vom aborda meciul de mâine, dar vor fi modificări şi jucători noi în 11-le de strart. Cei care vor intra vor da totul şi vor juca pe măsura doleanţelor dumneavoastră. Spania, pe parcursul ultimilor doia ani, a rulat un lot de 45 de jucători, 33 în preliminarii şi 12 în jocurile amicale. Deci e clar că au o arie de selecţie mare, un lot cu multe vedete şi sunt convins că asta ne va motiva să ne ridicăm la nivelul lor”, a explica antrenorul naţionalei.

Iordănescu a mai declarat că a decis mutarea antrenamentului naţionalei pe stadionul lui CFR Cluj pentru a proteja gazonul de pe Cluj Arena, declarând de asemenea că este impresionat de modul în care suporterii s-au mobilizat. „Am dorit să menajăm terenul pentru că nu cred că ar fi rezistat apoi şi mâine. Mi-aş dori ca băieţii să îndrăznească mai mult, să se autodepăşească, să se ridice la înălţimea adversarului şi să lase o impresie bună. Jucăm pentru prima dată pe terenul Universităţii Cluj. Pasiunea şi dragostea cu care sunt convins că suporterii ne vor înconjura mâine, ne vor motiva. Nicăieri în România biletele pentru meciul naţionalei nu s-au epuizat atât de repede”, a mai spus acesta.

La conferinţa de presă de dinaintea antrenamentului oficial au fost prezenţi şi patru dintre jucătorii aflaţi în lotul României pentru partida de duminică, cu Spania: Florin Andone, Ciprian Tătruşanu, Ioan Hora şi Adi Popa.

„‘Nu sunt spaniol, eu sunt român. E un meci special pentru mine pentru că joc acolo şi îmi face plăcere. E un meci foarte greu şi important în care ne vom vedea nivelul. Sperăm să avem o partidă bună”, a declarat atacantul Cordobei, Florin Andone.

„O apărare bună nu depinde doar de portar şi de fundaşi. Trebuie să ne apărăm bine toţi şi să respectăm planul tactic. Ei au jucători valorşi, dar şi noi suntem buni, suntem calificaţi la Euro şi de fiecare dată când am întâlnit echipe mai bine cotate am jucat mai bine. Experienţa acumulată de mine la Steaua, jucând cu echipe mari din Europa dar şi din derby-urile cu Dinamo, cred că dau încredere pentru a evolua bine în meciuri de acest gen”, a explicat portarul naţionalei, Ciprian Tătăruşanu.

„Am jucat multe meciuri internaţionale şi am acumulat experienţă. Meciul de mâine seară ne va da ocazia să vedem ce valoare avem. Sperăm la un rezultat bun, pentru că de aceea ne-am pregătit. Spania este un adversar de talie mondială”, este de părere Adi Popa, mijlocaşul „tricolorilor”

„Mă bucur că am putut să îmi fac debutul. Îmi doresc ca mâine să joc şi e un vis să dau gol. Sper să vă aduce bucurii”, a explicat Ioan Hora, jucător care a debutat la naţională în partida cu Lituania.

Vicente del Bosque: Nu vom juca cu rezervele, ci cu cei mai bine pregătiţi jucători

Selecţionerul naţionalei Spaniei, Vicente del Bosque, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că aşteaptă de la jucătorii săi să fie concentraţi la meci chiar dacă au şi competiţii în care sunt agrenaţi cu echipele de club, remarcând faptul că reprezentativa României are o apărare bună care o face să fie un adversar redutabil.

„Sunt competiţii paralele, cele de la club şi cele cu naţionala. Nu e un lucru foarte bun dacă ei se păstrează pentru meciurile echipelor de club şi nu joacă la naţională. Am urmărit echipa României, cel puţin meciurle din preliminarii. Este o echipă bine organizată în joc ceea ce înseamnă că este un adversar redutabil. De asemenea, având în vedere că au primit în preliminarii doar două goluri, au o apărare bună. Îmi amintesc ultimul meci jucat cu România. Trebuie să jucăm bine şi să fim competitivi şi ştiu că atunci, după ultimul meci Spania – România, i s-a cerut capul lui Luis Aragones, dar ştiu că după aceea a început o perioadă foarte bună”, a spus tehnicianul spaniol.

Del Bosque a explicat că este mulţumit de randamentul atacantului Aritz Aduriz (Atletico Bilbao), care este eficient atât în meciurile naţionalei cât şi la echipa de club, şi a explicat că nu va folosi rezervele, ci pe cei mai bine pregătiţi jucători. „Aduriz este un jucător foarte bun, joacă la naţională ca la club şi are un randament foarte bun. Vom juca cu un vârf sau două, în funcţie de ce decidem. Pentru mine, toţi jucătorii de la naţională sunt titulari şi nu fac diferenţe. Vom juca cu jucătorii pregătiţi să joace şi referitor la starea gazonului, vom vedea la primul antrenament”, a mai spus selecţionerul Spaniei.

Meciul amical România – Spania va avea loc, duminică, de la ora 21.45, pe Cluj Arena.