CM de HANDBAL. România a câştigat derby-ul cu Spania. Fetele s-au detaşat în fruntea grupei şi s-au calificat în optimi

Naţionala feminină de handbal a României a învins la mare luptă reprezentativa Spaniei şi şi-a asigurat matematic calificarea în optimile de finală. Fetele noastre s-au impus cu 19-17 (9-7).

RomaniaTV.net
05 dec. 2017, 12:08
CM de HANDBAL. România a câştigat derby-ul cu Spania. Fetele s-au detaşat în fruntea grupei şi s-au calificat în optimi

ROMANIA – SPANIA 19-17. Naţionala României şi-a dat testul de maturitate la acest Mondial. Cu nouă debutante la un turneu final, echipa noastră a întâlnit primil adversar cu adevărat puternic din grupa A, deşi Slovenia ne-a pus mai multe probleme decât anticipam.

Spania, vicecampioana europeană în 2014, a început mai bine meciul şi a condus la 1-2 goluri diferenţă până la jumătatea primei reprize. Cristina Neagu a tras practic echipa după ea şi România a intrat în avantaj la pauză, scor 9-7.

Un scenariu similar s-a derulat în repriza secundă, iar România a câştigat al treilea meci consecutiv la aceste Mondiale, 19-17 cu Spania. Urmează, joi, de la ora 19.00, meciul cu Angola.

1. România F 3 3 0 0 79:62 6
2. Franţa F 3 2 0 1 84:56 4
3. Spania F 3 2 0 1 77:58 4
4. Slovenia F 3 2 0 1 84:79 4
5. Angola F 3 0 0 3 68:86 0
6. Paraguay F 3 0 0 3 45:96 0

Click aici pentru a vedea meciul de handbal România – Spania

Cele mai importante momente ale meciului:

Min. 60 România nu mai poate pierde meciul, Eliza Buceschi a marcat din 7 metri, iar echipa noastră conduce cu 19-17.

Min. 48 Neagu, gol fabulos, sub bară, din 9 metri. România egalează, 14-14.

Min. 47 Eliza Buceschi înscrie din 7 metri, este 13-14 şi avem superioritate de un om, timp de două minute.

Min. 40 Crina Pintea marchează un gol fenomenal, la vinclu, scorul este acum 12-12.

Min. 35 Eliza Buceschi marchează primul gol al nostru în această repriză, din 7 metri. Este 10-10.

Min. 33 Cristina Neagu ratează o lovitură de la 7 metri, scorul rămâne 9-9.

Min. 32 Spania are din nou un început mai bun de repriză şi ne înscrie două goluri, este 9-9.

Min. 30 Prima repriză se încheie, România are două goluri avans, scor 9-7.

Min. 21 Spania mai ratează o lovituă de la 7 metri, Pena trimite de această dată peste poartă.Scorul rămâne 8-6 pentru România.

Min. 18 Dumanska apără o lovitură de la 7 metri, România păstrează un avans de două goluri.

Min. 18 Neagu este dezlănţuită. Marchează al cincilea său gol în acest meci, România conduce cu 8-6.

Min. 16 România trece pentru prima oară în avantaj în această partidă. Neagu transformă o lovitură de la 7 metri şi îşi trece în cont al patrulea său gol în acest meci. România-Spania 7-6.

Min. 6 Super-gol Cristina Neagu, este 3-2 pentru Spania.

Min. 3 Crina Printea marchează primul gol al României. Este 2-1 pentru Spania.

Mergem în direcţia bună. Nu a fost uşor, dar, cu tot respectul pentru Paraguay în primul meci, cred că pentru noi competiţia a început în meciul cu Slovenia. O echipă care, anul trecut, a făcut o primă impresie foarte bună la Campionatul European. Şi ieri au început foarte bine. Noi am jucat cu Slovenia cu un plus de motivaţie, pentru că au bătut Franţa cu o zi înainte. Nu a fost uşor, aşa cum a putut vedea toată lumea, dar cred că echipa a avut determinare, nu a cedat niciodată şi a aşteptat momentul potrivit ca să treacă în avantaj. După aceea, au făcut apărarea să meargă şi răsplata a fost frumoasă”, a declarat selecţionerul României.

ROMANIA – SPANIA LIVE VIDEO ONLINE 2017. LIVE STREAMING TELEKOM SPORT. România a debutat perfect la Campionatul Mondial de handbal feminin. Fetele antrenate de Martin Ambros s-au impus în cele două meciuri disputate până acum cu Paraguay şi Slovenia şi vor intra în meciul cu Spania cu gândul la victorie.

ROMANIA – SPANIA LIVE VIDEO ONLINE 2017. LIVE STREAMING TELEKOM SPORT. 

După jocul foarte bun făcut de naţionala României în meciul cu Slovenia (echipa care a învins-o pe Franţa în prima etapă a CM), handbalistele noastre sunt şi mai decise să facă un meci mare în faţa primei adversare mult mai bine cotate.

În momentul de faţă, România ocupă poziţia secundă în grupă, aflându-se tocmai în spatele rivalei de marţi seară. Aşadar naţionala României are nevoie de victorie pentru a prelua şefia în grupă.

 

România şi Spania s-au întâlnit ultima oară în două jocuri test, disputate în sala Dinamo din Bucureşti, atunci cele două echipe şi-au împărţit victoriile la capătul a două meciuri foarte strânse.

ROMANIA – SPANIA LIVE VIDEO ONLINE 2017. LIVE STREAMING TELEKOM SPORT. 

PROGRAM

02.12 Romania – Paraguay 29-17 VIDEO
03.12 Slovenia – Romania 28-31 VIDEO
05.12 Romania – Spania, ora 21:30
07.12 Romania – Angola, ora 19:00
08.12 Franta – Romania, ora 19:00

ROMANIA – SPANIA LIVE VIDEO ONLINE 2017. LIVE STREAMING TELEKOM SPORT. România şi Spania sunt deja adversare de tradiţie la turneele finale, în ultimul deceniu fiind adversare în nu mai puţin de 8 întâlniri. Bilanţul este favorabil tricolorelor cu 5-3, dar este şi un aspect negativ în acest „rezultat”: România a câştigat ultimele partide directe de la Campionatul European şi Jocurile Olimpice de la Rio, în timp ce Spania s-a impus în ultimele două partide de la Campionatele Mondiale, în 2009 şi 2015.

Ultima partidă oficială a avut loc la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016, unde România a câştigat cu 24-21. Interesant este faptul că atât România, cât şi Spania şi-au schimbat destul de mult echipele faţă de întâlnirea din Brazilia, aspcet care indică un schimb important de generaţii. Ba chiar, reprezentativa condusă de Ambros Martin are pe foaia de joc a meciului de azi doar 4 handbaliste care au evoluat şi la Rio, ceea ce înseamnă că echipa este schimbată în proporţie de 75%: Cristina Neagu, Eliza Buceschi, Melinda Geiger şi Valentina Ardean. Gabriella Szucs a jucat la rândul ei la Rio, dar azi ea este doar rezervă.

ROMANIA – SPANIA LIVE VIDEO ONLINE 2017. LIVE STREAMING TELEKOM SPORT. De partea cealaltă, Spania nu mai contează pe jucătoare cu un trecut important, precum Marta Mangue, Macarena Aguilar şi Elizabeth Pinedo, dar continuă să aibă în continuare în lot câteva fete cu mare experienţă. În total, Spania mai are 7 jucătoare din echipa de la Rio: Martin, Barbosa, Navarro, Chavez, Zoqbi de Paula, L. Gonzales, Pena.

Nu mai puţin de patru jucătoare din lotul Spaniei au jucat sau încă activează în Liga Naţională. Este vorba despre Carmen Martin, care a şi câştigat Liga Campionilor cu CSM Bucureşti, Alexandrina Barbosa, care a evoluat întâi la Rulmentul Braşov apoi la Oltchim Rm. Vâlcea, Silvia Navarro, fost portar la Oltchim, şi Almudena Rodriguez care este legitimată în prezent la CSM Bistriţa.

Pentru Almudena Rodriguez va fi chiar un altfel de meci, în condiţiile în care va juca împotriva antrenorului de la club, Horaţiu Paşca, ”secund” la naţionala României. ”Ne aşteaptă o partidă importantă, România are o mare echipă, dar fiţi siguri că vom da sută la sută până în ultima secundă. Este un lucru rar pentru mine şi pentru antrenorul de la club (n.r. Horaţiu Paşca) să fim adversari, dar asta nu conrează, la final cel mai bun să câştige, bineînţeles că îmi doresc ca echipa învingătoare să fie Spania”, ne-a declarat Almudena Rodriguez.

Atât interul dreapta, cât şi Alexandrina Barbosa au un singur pronostic pentru meciul din această seară: ”Victoria!”. Jucătoarea de la Rostov-Don a dezvăşuit şi care ar putea fi una din cheile jocului: ”Ştim că o să fie un meci foarte tare, ambele echipe sunt în schimbare, dar mergem la victorie! România a fost tot timpul un adversar puternic, dar dacă facem bine apărare la Neagu şi la Geiger probabil că putem face ceva”

ROMANIA – SPANIA LIVE VIDEO ONLINE 2017. LIVE STREAMING TELEKOM SPORT. Cine va câştiga în această seară, obţine matematic biletele pentru optimile de finală de la Leipzig, dar ia o opţiune importantă şi pentru locul 1 în grupa de la Trier.

România a cucerit medaliile de bronz la Mondialul din 2015, cu suedezul Tomas Ryde pe banca tehnică, iar la Europeanul din 2016 s-a clasat pe 5.

Spania a învins România la CM 2015 (în grupă) şi a ocupat în final locul 12, iar la Europeanul de anul trecut s-a clasat pe 11.

Lotul României pentru competiţia din Germania este format din următoarele jucătoare: Iulia Dumanska, Denisa Dedu – portari, Valetina Elisei Ardean, Ana Maria Popa – extreme stânga, Cristina Neagu, Cristina Florianu, Gabriella Szucs – interi stânga, Eliza Buceschi, Mădălina Zamfirescu, Cristina Laslo- centri, Crina Pintea, Timea Tătar, Cynthia Tomescu – pivoţi, Melinda Geiger, Ana Maria Dragut – interi dreapta, Aneta Udriştoiu, Ana Maria Berbece – extreme dreapta.