România, ÎNGROPATĂ sub nămeţi: Viscolul trece şi în sudul ţării VIDEO

În prima parte a zilei de vineri, ninsorile şi viscolul au dominat în mai multe judeţe din Moldova, iar în cea de-a doua parte viscolul va continua în Moldova şi va trece şi în Muntenia şi Dobrogea.

RomaniaTV.net
25 ian. 2013, 06:09

 VEZI CE DRUMURI NAŢIONALE SUNT ÎNCHISE DIN CAUZA NINSORILOR

Vineri dupa-amiază, până în ora 20.00, va continua să ningă în nordul şi centrul Moldovei şi în zona Carpaţilor Orientali, iar vântul va mai avea intensificări îndeosebi în jumătatea sudică a Moldovei, viscolind şi spulberând zăpada.

Intensificări temporare ale vântului vor mai fi şi în Muntenia şi Dobrogea, iar în Transilvania va continua să ningă. 

Începând din noaptea de vineri spre sâmbătă şi până duminică, temporar vor fi ninsori şi intensificări ale vântului în sudul şi sud-estul ţării.

În intervalul 25 ianuarie, ora 20 – 26 ianuarie, ora 4, în sudul Moldovei şi în cea mai mare parte a Munteniei, vântul va prezenta intensificări, depăşind la rafală 65-70 km/h.

În jumătatea nordică a Moldovei ninsorile vor slăbi treptat în intensitate, iar viteza vântului la rafală mai poate atinge 35-40 km/h.

ANM a mai emis o avertizare de cod galben de ninsoare şi viscol, pentru intervalul 26 ianuarie 04.00-14.00. În prima parte a zilei de sâmbăta va ninge în sudul şi sud-estul ţării, iar vântul va depăşi la rafală 40-50 km/h în Oltenia şi Dobrogea şi 55-70 km/h în Muntenia şi sudul Moldovei viscolind ninsoarea.

Directorul ANM, Ion Sandu, a declarat vineri, la comandamentul de iarnă, că vor fi prelungite atenţionările de ninsori şi viscol până la ora 20.00, iar în weekend Vrancea şi Buzău ar putea intra sub cod portocaliu de ninsori şi viscol.